banner388

50 ili kapsayan asrın projesi tamamlanmak üzere 

Karadeniz'i Akdeniz ile birbirine bağlayacak olan, 28 tünelli 600 km uzunluğuna sahip asrın projesinde tamamlanma aşamasına gelindi.

50 ili kapsayan asrın projesi tamamlanmak üzere 

Karadeniz'i Akdeniz ile birbirine bağlayacak olan, 28 tünelli 600 km uzunluğuna sahip asrın projesinde tamamlanma aşamasına gelindi.

09 Mayıs 2019 Perşembe 21:34
50 ili kapsayan asrın projesi tamamlanmak üzere 

Osmanlı padişahı  Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilip 2. Abdülhamid Han zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabının yüzde 90'ı tamamlandı. Özellikle Karadeniz olmak üzere tüm Türkiye ekonomisini olumlu etkileyeceği düşünüşen asrın projesi Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'in ticaret limanı yapacak.  
 
Toplam bedeli 1 milyar TL olan ve 50 ili dolaylı şekilde kapsayan Orta ve Doğu Karadeniz’i Akdeniz'e bağlayan bu proje sayesinde, Karadeniz’in kapıları İç Anadolu ve Akdeniz'e açılacak. Ordu'dan başlayarak Akdeniz'deki illere kadar ulaşımı kolaylaştırması beklenen bu projenin, Rusya, Gürcistan, Ukrayna gibi ülkelere de kent üzerinden ithalat ve ihracatta önemli rol üstleneceği iddia ediliyor.

600 kilometre uzunluğunda 28 tünele sahip bu projenin Ordu sınırlarındaki çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ederken, Melet Irmağı boyunca yaklaşık 90 kilometrelik yolun büyük bölümü tamamlanıp asfaltlandı. Diğer bölgelerdeki ekilperde aralıksız şekilde çalışmaya devam ediyor. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, “Karadeniz-Akdeniz yolu çok hayati bir yol. Sadece ordu için değil, Türkiye için son derece önemli. Çünkü Karadeniz’in, Gürcistan'ın, Rusya'nın, Ukrayna'nın bütün mallar, Karadeniz’i dolaşıp, Ege'yi dolaşıp, Akdeniz’i dolaşmadan direk Mersin’den inecek. Mısır’dan, Lübnan’dan, Suriye’den, Ürdün’den, İsrail’den gelenler de dolaşmadan buraya gelecek. Ordu ile Mersin arasında 41 tane vilayetin ithalat-ihracat malları var. Bu çok heyecan verici projeyi en üst yönetim ile görüştük. Bu bizim büyük bir katkımız olacak” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Asrın Projesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.