banner388

Görenleri Dehşete Düşüren 'Alter'

Japonya'nın ürettiği yapay zekaya sahip robot ‘Alter’, herkesi şaşırtıyor

Görenleri Dehşete Düşüren 'Alter'

Japonya'nın ürettiği yapay zekaya sahip robot ‘Alter’, herkesi şaşırtıyor

05 Ağustos 2016 Cuma 13:32
Görenleri Dehşete Düşüren 'Alter'

İnsana benzeyen yapay robot geliştirmede önde gelen ülkelerde olan Japonya’nın son ürettikleri akıllı robot “Alter” insana benzemek konusunda görenlerin tüylerini ürpertici düzeyde.”Değişim geçirmek” anlamında olan Alter, sergilediği davranış ile aldığı ismin hakkını veriyor.Gelişmiş sinir sistemi ve yüz kaslarına sahip olan robot insanların yüz taklidini yapabiliyor.


 

Sıcaklık, mesafe ve nem ölçen sensörlerinin bulunduğu ve bu sensörler ile yapay sinir sistemi sayesinde robot, çevresinde bulunan uyarıcılara karşı bir insanın verdiği tepkileri gösterebiliyor.Alter isimli robotun geliştiricileri, edinilen amaçların robotun kendi ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye gelmesi durumu olması belirtiliyor.

Ulusal Merkez Bilim Müzesi’nde sergilenen robot, bir hafta boyunca Japonya’nın başkenti Tokya’da ziyaretçilerine açık olacak.

Anahtar Kelimeler:
RobotJaponyaUlusalSinir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.