banner388

Facebook'tan Görülmemiş Açık!

Dünya teknoloji devi Facebook'tan görülmemiş açık.

Facebook'tan Görülmemiş Açık!

Dünya teknoloji devi Facebook'tan görülmemiş açık.

28 Nisan 2016 Perşembe 15:11
Facebook'tan Görülmemiş Açık!

Dünya teknoloji devi Facebook’un son günlerde başına gelen olay, korsan saldırılarından muzdarip olabileceğini ve  gereken tüm önlemlerin alınması gerektiği yönünde herkese ders oldu.

FACEBOOK'TAKİ AÇIK NASIL TESPİT EDİLDİ?

Ünlü korsan birliği Devcore’dan Orange Tsai isimli takma isim, sosyal medya devine ait sunuculara bir arka kapı yerleştirdi. Bu script temelli kötü niyetli yazılımın, tamamıyla başarılı olup olmadığı bilinmese de, Facebook sunucularında çok ciddi bir güvenlik açığının olduğunu tespit edildi.

Eğer saldırı başarılı olduysa Orange Tsai, sosyal medya devi çalışanlarının e-posta hesaplarına, kişisel verilerine kolayca sızmış olduğu Facebook’un sanal toplantılarına bile katılıp, bilgi edinip, fikir belirtmiş olabilir.
 

Anahtar Kelimeler:
FacebookAçıkşok
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.