banner388

Altan Kardeşler Hakim Karşısında

FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Ahmet Altan ve Mehmet Altan hakim karşısına çıktı.

Altan Kardeşler Hakim Karşısında

FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Ahmet Altan ve Mehmet Altan hakim karşısına çıktı.

21 Eylül 2016 Çarşamba 23:55
Altan Kardeşler Hakim Karşısında

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile Prof. Dr. Mehmet Altan, emniyetteki sorguları sonrasında adliyeye sevk edildiler. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinde ifade veren Altan kardeşlerden Mehmet Altan tutuklanırken, Ahmet Altan ise serbest bırakıldı.

Mahkeme çıkışında konuşan Ahmet Altan, "Darbenin ne olduğunu bilmeyen, darbeyi ciddiye almayan, bir tek cümle ile darbeyle ilişki kurmaya açık duran bir hukuk sistemiyle bu ülkenin gerçekten çok zor günler yaşayacak ve Mehmet Altan'ın bugün tutuklanması, 15 Temmuz ile ilgili soruşturmanın tamamen yolundan saptırılması, ciddiyetinden uzaklaştırılması ve esas sorumlulara gidecek soruşturmanın önünün kesilmesidir. Bunun başka hiçbir anlamı yoktur ve bugün bu tutuklama 15 Temmuz ile ilgili ciddi her türlü soruşturmanın önünü kesiyor." dedi.
 
FETÖ soruşturmaları kapsamında 10 Eylül'de  Ahmet Altan ve Mehmet Altan, FETÖ'ye yardım etmeleri ve darbe girişimi gecesinden bir gün önce sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayın yapan ''Can Erzincan TV'' adlı kanalda, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak ile katıldıkları programda, "darbe çağrışımı yapan subliminal mesajlar vermeleri" gerekçesiyle gözaltına alınmışlardı. 

Son Güncelleme: 22.09.2016 09:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.