banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da Caddelerden Sonra, Şimdi De...

Samsun’un ana yollarında geçerli olan Parktek-Parkomat uygulaması artık ara yollarda da geçerli olacak. Samsun en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında başlatılacak olan Parkomat uygulaması bölge sakinlerinin ve esnafının tepkisine neden oldu.

banner269

Samsun'da Caddelerden Sonra, Şimdi De...

Samsun’un ana yollarında geçerli olan Parktek-Parkomat uygulaması artık ara yollarda da geçerli olacak. Samsun en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında başlatılacak olan Parkomat uygulaması bölge sakinlerinin ve esnafının tepkisine neden oldu.

29 Mart 2017 Çarşamba 18:26

Samsun Haber – İlkadım İlçesinde İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen noktalarda Parkomat uygulamasının başlatılacak olması vatandaşların tepkilerine neden oldu.  Bölge esnafı, Parkomat uygulaması ile dükkanlarının önlerinin yasal park olarak algılandığından işyerleri önlerinin kapanmasından şikayetçi olurken, mahalle sakinleri ise evlerinin önüne arabalarını park etmek için ücret ödeyecek olmaktan dert yandı.

Ara Yollardaki Parkomat’tan Vatandaş Dertli

1 Nisan’da başlayacak olan Parkomat uygulamasıyla işyeri önlerinin kapanacağını belirten esnaf Mehmet Arslan, “İşyerimizin önünün açık olması bizim için çok önemli, bana kalırsa Parkomat uygulaması yerine bu bölgeye park yasağı getirsinler” derken başka bir esnaf belediyenin park sorununu otopark yaparak çözmeye çalışması gerektiğini söyledi.

Parkomat uygulamasının yeni başlayacağı caddelerinden olan Şevketiye Caddesinden esnaf olan Özcan Demircioğlu, “Biz Parkomatlardan şikayetçiyiz. Araba kiralama işi yapan esnaf olarak dükkanımızın önüne arabalarımız için otopark ücreti ödeyeceğiz. Ben zaten vergimi veriyorum, bir de evimin ve işyerimin önüne arabamı park etmek için para mı vereceğim? Biz bu konuda gerekirse imza toplayıp belediyeye şikayette bulunacağız. Mahalle aralarında Parkomat olmasını istemiyoruz” diye konuşurken, otopark işletmeciliği yapan Mesut Tomak ise, “Bu cadde üzerinde otoparklar var zaten. Otopark olan caddelere Parkomat koyulması anlamsız. Bizim ekmeğimizle oynamalarına gerek yok. Ben bu konuyu görüşmek için Yusuf Ziya Yılmaz’dan randevu bile aldım” şeklinde konuştu.

Yasir BABA

Son Güncelleme: 31.03.2017 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayhan kaya 2017-03-29 19:48:08

para bitti.ekonomi bozuk.hükümet belediyelere para yollamıyor. onlar da vatandaşı yolmayı düşünüyor.

Avatar
Ergin 2017-03-29 21:55:46

Kanunsuzdur. Uygulanamaz, kimse ödeme yapmasın.
Devlet zaten vatandaşından aldığı vergilerle yapmış olduğu yolu tekrar vatandaşına kiralayamaz, satamaz. Bunu sadece OTOPARK amacıyla inşa edilmiş yapılar üzerinden yapabilir. Vatandaş zaten o yol için tam 299 çeşit ayrı vergi ödemesi yapıyor.

Avatar
tarık 2017-03-29 19:51:49

Samsun baştan aşağı imar hatalarıyla dolu özellikle Samsun'un ilinde ilçelerinde yol anlamında Sokak anlamında aşırı derecede imar hatası var Samsun'da geniş caddeler geniş Sokaklar görmek neredeyse mümkün değil ve yeni yerleşim alanlarında da hala bu sıkıntı çözülmüş değil aynı mantıkla devam ediyor öğreneceğiniz geniş bir caddenin öğrenebileceğiniz geniş sokaklı mahallenin neredeyse hiç yok bunun için Büyükşehir Belediyesi'nin bir çabası da yok ve insanları sürekli sömüren bir belediyecilik anlayışı var

Avatar
Ugur 55fb 2017-03-29 20:50:02

Fil hastalığı var bunlarda doymak bilmezler

Avatar
Mehmet Akif 2017-03-29 21:39:00

İlla plakaları söküp öyle mi gezdireceksiniz milleti? Bu insanlar bu esnaflar nereye park edecek? El insaf biraz vicdan

Avatar
Ismail 2017-03-30 12:21:49

Bu düzene evet demek mümkün değil.

Avatar
guvercin 2017-03-30 13:26:52

Köye kacin oralarda yaşanmaz ben arabadan amahtari bile almiyom

Avatar
Onur arslan 2017-03-30 00:26:32

Bu parket denilen şirketden benim almiş oldugum hizmet nedirki benden para talep ediyor? Asfalti o şirketmi yaptiriyorki benden para talep ediyor neyin sorunlulugunu alıyorda bu şirketin çalışanı benden ücret talep ediyor ?? Bana açıklyin bu sistemi bana anlatin vatandasin anasını biblemeyi geçdi bu sistem 7 ceddine kadar gidiyonuz yeterda samsunda yollara baksın belediye başkani öncelikle yarık yama icinde yollar hep taureg hissettirmiyo galiba...