banner388

Samsun’da 2017 yılında kaç kişi şiddet gördü?

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’ne 2017 yılında 967 kişinin şiddet mağduru olarak başvuru yaptığını söyledi.

Samsun’da 2017 yılında kaç kişi şiddet gördü?

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’ne 2017 yılında 967 kişinin şiddet mağduru olarak başvuru yaptığını söyledi.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 16:39
Samsun’da 2017 yılında kaç kişi şiddet gördü?

Samsun Haber Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’nün Samsun’da 06 Aralık 2012 tarihinde kurulduğunu hatırlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından 2017 yılında toplam 2 bin 667 kişiye hizmet vermiştir” dedi.


Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü’ne 967 kişinin şiddet mağduru olarak başvuru yaptığını belirten Balcı, “Kurumumuza 2017 yılında ekonomik, psikolojik, fiziksel, sözel ve cinsel şiddet olmak üzere toplam 967 kişi başvuru yapmıştır. Bunlardan 7 kişisi ise erkektir. Başvuru yapan kişilerin aynı anda birden fazla şiddete maruz kaldığından dolayı da şiddetleri sınıflandırdığımızda da 54 ekonomik, 481 psikolojik, 431 fiziksel, 393 sözel ve 21’de cinsel şiddet vakası meydana gelmiştir. Bunlardan da erkekler 4 psikolojik şiddet, 5 fiziksel şiddet ve 5 de sözel şiddete maruz kalmıştır” diye konuştu.


2017 YILINDA BİN 847 KİŞİYE HİZMET VERİLDİ

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne şiddet mağduru veya şiddet uygulayan olarak gelenlerle ilgili yapılan işlemler hakkında bilgi veren Balcı, “Müdürlüğümüze başvuruda bulunan kişilerin ilk ifadesi İl Emniyet Müdürlüğü’nden görevli konusunda eğitimli polis memurlarınca, meslek elemanlarıyla yani sosyal hizmet uzmanı, sosyolog veya psikolog ile birlikte alınmaktadır. Kamera kayıt sistemi ile şiddet mağdurunun ilk ifadesi bir sefere mahsus alınmaktadır. Böylelikle şiddet mağdurunun ikincil mağduriyetinin önüne geçilmektedir. İfade sonrası meslek elemanları ve hemşire şiddet mağduru ile görüşerek yaşanan kriz ortamını hafifletmekte ve travmayı atlatması amacıyla terapi ve rehabilitasyon hizmeti vermektedirler. Şiddet mağduru risk değerlendirilmesinin ardından ihtiyaca yönelik gerekli tedbir çalışması başlatılmakta, tedbir planı çalışmaları doğrultusunda barodan görevli gönüllü avukatlarla şiddet mağduruna gerekli hukuki destek sağlanmaktadır. Buna göre 2017 yılında 147 kişiye rehberlik hizmeti ve bin 700 kişiye de eğitim hizmeti olmak üzere toplam bin 847 kişiye hizmet verilmiştir” şeklinde konuştu.

HABER: GÖKHAN İÇKİLLİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.