banner388

Samsun meclisinde 'özel hastane alanı' tartışması!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda 'özel hastane alanı' maddesi tartışma konusu olurken oy çokluğu ile kabul edildi.

Samsun meclisinde 'özel hastane alanı' tartışması!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda 'özel hastane alanı' maddesi tartışma konusu olurken oy çokluğu ile kabul edildi.

15 Ocak 2019 Salı 23:28
Samsun meclisinde 'özel hastane alanı' tartışması!

Turan Çakır'ın başkanlığında Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı son toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis toplantısından önce 1 aydır bekletilmekte olan "Atakum ilçe sınırlarında Mimar Sinan Mahallesi’nde nazım imar planı 8 bin 424 ada 18-28 nolu parseller 134 ada 24 nolu parselin bulduğu alanda park alanı ve sağlık alanı kullanımının yeniden düzenlenmesine ilişkin 1/5 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile belediyemize başvurulmuştur. Söz konusu 1/5 ölçekli nazım imar planı ve plan açıklama raporunun Büyükşehir Belediyesinde karara bağlanmasını” maddesi görüşüldü. 

Madde hakında meclisi bilgilendiren İmar Dairesi Başkanı Ercan Uçarlı, “Söz konusu yer, Atakum’da özel hastanenin bulunduğu yer. Getirdikleri dilekçe ile 134 ada 24 nolu parsel yerine bir sorun çıkmasından dolayı farklı bir alan ürettiler. Bu yeni yer ile ilgili başvurularını da bize yaptılar. Alanlı Mahallesi’ndeki mülkiyetin 527 m2’lik kısmını kamuya terkin yapılması koşuluyla komisyonumuza arz ediyoruz. Buraya verilen m2 kadar kamuya alan terk edilecek. Terk edilen yer kadar Alanlı Mahallesi'nden" ifadelerini kullandı.

Ercan Ücarlı'nın ardında sözü devralan CHP Meclis Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek, “Bu hastanenin oradaki oluşumuna CHP karşı çıkıyor diye bir kanaat oluşmasın. Bu meselenin çözümünden yanayım. Çözümün nasıl olduğu konusunda bende bir takım soru işaretleri olduğu için ret oyu kullanacağım” sözcüklerini kullandı.

ÇAKIR O KARARI ELEŞTİRDİ

Mustafa Tüfek'in savunduğu durum ile verdiği oyun tuhaf olduğunu belirten Turan Çakır, “Bu madde bir önceki meclis gündemiydi. Bu gündemde değildi. Evraktaki bir problemden ya da takas etmek istedikleri yerle alakalı bir problem çıktı. Bu nedenle komisyonda bekletmiştik. Bu sorun çözüldüğü için tekrar komisyona aldık. Yani acele bir şekilde alınmış karar değildir. Mustafa Bey hem ‘karşı değilim’ diyor hem de ‘ret oyu vereceğim’ diyor. Burada herkes özgür. İstediği oyu verir. Mustafa beyin karşı değilim deyip ret oyu vermesi de bir tuhaf oluyor. Siz bu kıyaslamaları yapabilecek kapasitedesiniz. Karşı olmayıp, çözülmesinden yana olup da buna rağmen ret oyu vermeniz tuhaf oluyor” diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti Meclis Üyesi Sabri Arslan ve 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu da Mustafa Tüfek’e tepki gösterdiler. 18 kişilik komisyonda Mustafa Tüfek ve Bağımsız Meclis Üyesi Erkan Akyüz ret oyu verirken 16 kişi evet oyu vererek madde meclise havale edildi. Mecliste görüşülen madde oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı. 

Bu maddenin yanı sıra ilgili komisyonlardan meclise havale edilen diğer 37 gündem maddesinin tamamı oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. 
Samsun Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı 11 Şubat tarihinde gerçekleşecek. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.