banner388

Samsun'lu çiftilere müjde

Ziraat Başkanı Osman Tosuner elektrik sayaçlarının her ay okunmasıyla mağdur olan çiftcilere müjdeli haberi verdi.

Samsun'lu çiftilere müjde

Ziraat Başkanı Osman Tosuner elektrik sayaçlarının her ay okunmasıyla mağdur olan çiftcilere müjdeli haberi verdi.

13 Temmuz 2019 Cumartesi 12:36
Samsun'lu çiftilere müjde

Ziraat Başkanı Tosuner, beraberindeki 10 mahalle muhtarı ile birlikte elektrik dağıtım firmasını ziyaret ederek borçlarını ödeyemediği için elektriklerinin kesilmesiyle ürünlerini sulayamayan, mağdur olan olan çiftçilerin sorunlarını iletti.


Ziyaret hakkında bilgi veren Tosuner, “Üreticilerimiz daha önceki yıllarda tarımsal sulama abonelikleri faturalarını harman sonunda ödemekteydi yani kasım ayında şimdi ise elektrik firması her ay faturaların ödenmesini istiyor. Çiftçilerimiz elindeki parayı mazot, gübre ve ilaçlama da kullanmak zorunda. Faturalarını her ay ödeyemeyen çiftçilerimizin elektrikleri kesiliyor, sulama yapamıyor ve mağduriyet yaşıyor. Bu gibi mağduriyet yaşayan çiftçilerimiz tek ürün yapmaktalar. Yaptığımız görüşmede borcu olan çiftçilerimiz toplam borçlarının yarısını ödemek şartıyla, yine sayaçlar her ay okunacak, gelecek faturalar 11’inci, 12‘nci aya kadar bekletilecek. Çiftçilerimiz ürünlerini hasat etikten sonra 11'inci, 12‘nci ayda borçların tamamını ödenmesi şartıyla teklifimize olumlu cevap aldık. Mağduriyet yaşayan çiftçilerimizin elektrik firması Bafra şefliği ile görüşmeleri gerekiyor" diye belirtti.  

    

Son Güncelleme: 13.07.2019 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öz samsunlu 2019-07-13 16:44:58

Kesin garip gurebanin elektriğini...onlar da sizin fişinizi cekerlee