banner388

Samsun'da kriz yönetimi eğitimi verildi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) personeline kriz yönetimi eğitimi verildi.

Samsun'da kriz yönetimi eğitimi verildi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) personeline kriz yönetimi eğitimi verildi.

12 Aralık 2017 Salı 14:28
Samsun'da kriz yönetimi eğitimi verildi

Samsun haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) personeline, Cüneyt Örkmez tarafından “Kriz Yönetimi” eğitimi verildi. Eğitim toplantısında  “Kriz Nedir?”, “Krizin Özellikleri”, “Krizin Faktörleri”, “Krizin Süreci ve Yönetimi” başlıklarında bilgiler verildi.

"KRİZ KAÇINILMAZ"

Bir danışmanlık firmasından görevli olan Cüneyt Örkmez, "Sebep ve sonuçları tam olarak bilinmeyen, hızlı bir şekilde ortaya çıkan, zaman baskısı yaratan örgüt ve toplumun zor anlar geçirmesine sebep olan, stres, baskı ve travmaya yol açan, şirket performans ve imajını olumsuz etkileme tehlikesi olan durumlarda ortaya çıkan sonuçlara kriz diyoruz. Kriz durumlarında maalesef bir planınız yoksa kurum veya kuruluşların mekanizmaları yetersiz kalır. Zamanında kendini yenilemeyen, yenilenmeye ayak uyduramayan kurumlarda kriz riski ortaya fazladır. Değişim yorucu bir iştir ve bu da krizi tetiklemektedir. Onun için hedefimizi iyi koymalıyız. Değişimi zamanında yapmazsak kriz kaçınılmaz olur. Onun için işlerinizi acile asla düşürmeyin” dedi. 

"İLETİŞİM EN ÖNEMLİ AKTÖRDÜR"

Alınan kararlarla krizlerin öngörülebilmesi gerektiğini vurgulayan Örkmez, "Kurum ve kuruluşlar bazı kararları alırken yarın yaşanabilecek krizleri de öngörmeleri lazım. Kriz faktörlerini asla kenara atmayın. Değişime direnmek ve değişimi yapmamak krize davetiye çıkartır. Hangi işi yaparsak yapalım sormamız gereken tek bir soru var. Çevremizde ne gibi değişiklikler, gelişmeler oluyor? Bunu her zaman kendimize sormalıyız. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Tecrübe bilgiyle değişime ayak uydurulduğu zaman yaşanabilecek olası krizin çözülmesine önemli katkı sağlıyor. Onun için amaçlar, ideolojiler, stratejiler, iş süreçleri gözden geçirilmelidir. Uygun stratejiler seçilmeli, yeni bir değişim planı hazırlanmalı, yeni amaçlar oluşturulmalı ve değişim başlatılmalıdır. Ayrıca, krize karşı anlaşılabilir olmak çok önem taşıyor. En önemlisi ise, kriz yönetiminde iletişim en önemli aktörlerin başındadır” diye konuştu. 

"EĞİTİMLER DEVAM EDECEK"

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise şunları söyledi; “Hizmet kalitemizi daha yukarılara taşımak adına bir plan doğrultusunda yıl boyunca çeşitli konularda eğitim çalışmaları düzenliyoruz. Yılın son eğitimini de kriz yönetimi üzerine düzenledik. Kurum içi eğitimlerimize, üye memnuniyet odaklı olarak devam edeceğiz”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.