banner388

Samsun'da Iraklıkar 265 konut aldı

Samsun'da 7 ayda yabancıların 316 konut alırken bu konutların 265'ini Iraklılar satın aldı.

Samsun'da Iraklıkar 265 konut aldı

Samsun'da 7 ayda yabancıların 316 konut alırken bu konutların 265'ini Iraklılar satın aldı.

03 Ağustos 2018 Cuma 09:32
Samsun'da Iraklıkar 265 konut aldı

Samsun haber - Karadeniz'in en fazla tercih edilen ili olan Samsun yabancılarında dikkatini çekti. Samsun'a gelen yabancı uyruklu vatandaşlar evlerini nakit olarak alıyor. 2018 yılının ilk 7 ayında 26 ülkeden 316 yabancı uyruklu vatandaş Samsun ve ilçelerinden gayrimenkul satın aldı.

Samsun'da en çok konut alanlar ise Iraklılar oldu. Iraklılar İlkadım ilçesinden 142 Atakum ilçesinde de 121 konut aldı.

Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban yaptığı açıklamada, "2018'in ilk yedi ayında yabancılar Samsun'dan 316 konut aldı. Bunların içinde en fazla Iraklıların alım yaptığını görüyoruz. Samsun'da en fazla İlkadım ve Atakum'dan konut aldıklarını görüyoruz. Iraklıların dışında konut alanlar şu şekilde: Azerbaycan 8, Afganistan 4, Birleşik Arap Emirlikleri 1, Filistin 3, İngiltere 6, İran 6, Kanada 3, Rusya 1, Arabistan 5, Ukrayna 2, Ürdün 3, Yeni Zelanda 2, ABD 1, Hollanda 1, Avustralya 1, İsveç 2, Kırgızistan 1, Yemen 1, Gürcistan 1 ve 265 Irak uyruklu vatandaş Samsun'dan konut aldı. Aynı süre zarfında yabancı uyruklu vatandaşlar; Ordu'dan 30, Amasya'dan 5 ve Sinop'tan da 2 konut aldı" dedi. 

Samsun'da tercümanlık yapan Türkmen olan Nihat İbrahim ise, "Türkçe öğretmeniyim. Burada hem tercümanlık yapıyorum hem de Iraklılara Türkçe dersleri veriyorum. Iraklılar; sakin ve ucuz bir şehir olduğu için Samsun'u beğeniyor. Irak'a göre burası daha ucuz geliyor onlara. Buraya gelenlerin bazıları ev alıyor bazıları da kirada oturuyor. Buraya gelen Iraklılar dolarla geliyor. 40 bin dolara buradan istediği evi alabiliyorlar. Diğer ülkelere göre Iraklıların durumu iyi" şeklinde konuştu. 


Dört yıl önce Irak'tan Türkiye'ye gelen ve Samsunlu bir erkekle evlenen Reyhan Bozkurt, "Aslen Türkmeniz. Dört yıl önce Samsun'a geldim. Iraklılara Türkçe öğretiyorum. Iraklılar Samsun'u güzel bir şehir olduğu için tercih ediyor. Burada okul, hastane, üniversite her şey var. Irak'ta savaş olduğu için buradayız. Biz burada normal bir hayat yaşamak istiyoruz. Hiç kimseye zarar vermeden burada çalışıp kendi hayatımızı kurmak istiyoruz" diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunKonut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emlakçı 2018-08-03 14:17:24

Emlak işleri yapıyorum mültecilerin süresiz bir şekilde önceliklen samsunda kalmasına karşı olduğumdan hiç bir mülteciye evim arsam var demedim..bizim yapımıza uyumlu değiller..herkes yavaş yavaş topraklarına dönsün..kaçmaklan sorumsuzluklan olmuyor milliyetçi olsunlar korkak değil....açıkcası memnun değilim..

Avatar
samsun adliyesi 2018-08-03 13:20:58

İlkadım ilçesinde oturuyorum adliyede çalışıyorum oturduğum apartmanı komple Iraklılr satın aldı ve tüm daireleri boşalttırdılar . Nasıl mı boşalttırdı ? Bir gün binanın girişindeki elektriği keserek, bir gün su vanalarını kapatarak , doğalgazı keserek . Dağdan gelip bağdakini kovdular yani. Karadenizliler pkk ya karşı gösterdiği tutumu kesinlikle Arap lara karşı da göstermeliler topraklarını satmamalılar , nacizane fikrm ....

Avatar
Bahri 2018-08-03 09:58:22

Aslında mültecilere tepki olsada ikinci el eşya satan esnaftan tutun, semt pazarındaki dolmuş hattına esnafına kadar rus pazarı seyyara kadar herkez kazanıyor,

Avatar
Necmettin atasever 2018-08-03 13:05:02

Nereye kadar bu devam eder ekonomi için bu yapılır mı? Bir milyon ıraklı gelsin o zaman samsuna. Samsunun yapısı değişti değişiyor. Daha önce görmediğimiz derecede aykırılık ve gariplikler görüyoruz. Tramway mülteci treni olmuş. Samsun için çok kötü durum. Bu şehre yazık oldu. İki ev satacağız diye samsunun geleceğini bitirdiler.

Avatar
Kapitalizm 2018-08-03 10:00:49

Aslında emlakçılar memnun tabii piyasada, rejimle ters düşmüş subay hakim savcı v. s taşınmazlarını devir ederek satarak yatırımını Buralara yapıyor, herkes memnun açıkçası, manii yanii

Avatar
Okur 2018-08-03 15:01:39

Iraklılar ve Suriyeliler bizim Almanyadaki Türkler gibi olacak sanırım yakında. Ülkenin sosyo-ekonomik yapısı tamamen değişecek gibi önümüzdeki birkç yıl içinde

Avatar
erhan... 2018-08-04 01:26:52

yabancıların bilhassa ıraklı ve suriyelilerin varlığından nefret ediyorum.toplumda aynı kanaatte.bunlara ev , iş hiçbirşey vermeyelim ki barınamasınlar ve ülkelerine defolsunlar.heryerde bunları görmekten nefret ediyorum.çarşıda,pazarda,avmde,tranwayda heryerdeler.haşere gibi sardılar heryeri.bunları ilaçlamak lazım.güzelim samsunu ne hale getirdiler.eskiden çok güzeldi heryer ve insanlar.bizim insanlarımız.