banner388

Samsun'da bunları satmak artık yasak

Samsun'da yivsiz tüfek aksamlarının satışı yasaklandı.

Samsun'da bunları satmak artık yasak

Samsun'da yivsiz tüfek aksamlarının satışı yasaklandı.

26 Ocak 2018 Cuma 12:59
Samsun'da bunları satmak artık yasak

Samsun haber - Samsun Valiliği'nin aldığı flaş bir karar kapsamında silah satışı yapan bayilerde TS/870 standartlarına aykırı yivsiz tüfek aksamlarının satışı yasaklandı. 17 Ocak 2018 tarihinde alınan karar kapsamında Valilik tarafından bayilik belgesi bulunan satış noktalarına tebligat gönderildi.

Avcılık bayilerine gönderilen tebligatta şu ifadeler yer aldı;

"Amaç: Samsun ili sınırları içerisinde, 2521 Sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı Alımı Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun’un uygulanmasına ilişkin Yönetmeliğin 10. maddesinin (a) bendi gereğince satıcılık (bayilik) belgesi bulunan iş yerlerinde, TS 870 standardına aykırı yivsiz tüfek aksamlarının satışını önlemek.

Kapsam: Bu karar, Samsun ili sınırları içerisinde satıcılık (bayilik) belgesi bulunan iş yerlerinde, TS 870 standardına aykırı yivsiz tüfek aksamlarının satışını önlemek ve yasaklamak hususlarını kapsamaktadır.

Genel Esaslar: Samsun ili hudutları dahilinde; 2521 Sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı Alımı Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun’un uygulanmasına ilişkin Yönetmeliğin 10. maddesinin (a) bendi gereğince satıcılık (bayilik) belgesi bulunan iş yerlerinde, TS 870 standardına aykırı katlanır veya mandal ya da kullanıcının basit müdahalesi ile sökülerek yivsiz tüfeğin tabanca kabza haline gelmesini sağlayan dipçik, tabanca kabza ve iki fişekten fazla kapasiteli şarjörlerin satışı yapılamaz.

Cezai Hükümler: 5442 sayılı İl İdare Kanunu'nun 11.maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereği yasal işlem yapılır."
 

Son Güncelleme: 27.01.2018 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbet 2018-01-26 19:03:15

Türkiye genelinde yasaklanmalı

Avatar
Ayten 2018-01-27 14:02:52

Şimdiye kadar yasak olmamasına akıl sır erdiremiyorum.Bu ne yaaaa.Herkesi elinde tesbih gibi silahlar var.Geceleri silah seslerinden geçilmiyor.Çok yazık.

Avatar
vatan sever 2018-01-27 20:53:50

yorumlara baktımda ne kadar cahilce sözler edilmiş...
yaw arkadaş bu memleket 15 temmuzu yaşadı silahı yasaklarsa devlet kişileri ruhsatsız silaha sevk etmiş olacaktır...
silah alacak kişi zaten alacak bunu bu 2+2=4 olduğu gibi kesin...
devlet yasaklarsa kişilerin kendisini korumasını yasaklamış olur geri kalan eşkiya sürüsü zaten silahını her türlü alır taşır ateşler soygununu yapar...
ama garibim vatandaşta yasak diye alamadığı için ölmeye veya namusunu koruyamamaya mahkum edilmiş olur...
birde bu açıdan düşünün isterseniz...