banner388

Samsun 112'de neler oluyor?

Türkiye'nin birçok ilinde ambulans şoförlerine ilişkin çalışma saatlerinde resmi yazılarla değişikliğe gidildi. Öz Sağlık-İş Sendikası Samsun İl Başkanı Muhiddin Sever ambulans şoförlerine uygulanan 8 saatlik çalışma planının 12 saate çekilmesinin zorunluğu olduğunu 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Ali Yılmaz'ın resmi karara uymadığını ifade etti.

Samsun 112'de neler oluyor?

Türkiye'nin birçok ilinde ambulans şoförlerine ilişkin çalışma saatlerinde resmi yazılarla değişikliğe gidildi. Öz Sağlık-İş Sendikası Samsun İl Başkanı Muhiddin Sever ambulans şoförlerine uygulanan 8 saatlik çalışma planının 12 saate çekilmesinin zorunluğu olduğunu 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Ali Yılmaz'ın resmi karara uymadığını ifade etti.

07 Nisan 2020 Salı 13:24

Samsun'da ambulans şoförlerinin çalışma saatlerine yönelik düzenleme göz ardı ediliyor. Öz Sağlık-İş Sendikası Samsun İl Başkanı Muhiddin Sever Samsunhaber.com'a özel açıklamalarda bulunarak uygulanması gereken çalışma saatleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dünya sağlık örgütü (DSÖ) tarafından küresel pandemi olarak ilan edilen ve tüm dünyada etkisini gösteren COVİD-19 vakalarının ülkemizde de görülmesi ile birlikte, salgının önlenmesi ve mücadele edilmesi hususunda çeşitli tedbirler alınmış ve hala daha alınmaya devam edilmektedir.

ÇALIŞMALARI SAATLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Bu tedbirler kapsamında en büyük risk gruplarından biri olan üzerindeki virüsü ailesine ve topluma bulaştırma riski çok yüksek, hastanın COVİD-19 pozitif olup olmamasına bakılmaksızın ilk müdahale eden başta 112 ambulans sürücüleri olmak üzere Cumhurbaşkanlığı esnek çalışma genelgesini göz ardı ederek ve Ülkemizin 79 ilinde 12 saatlik çalışma süreleri devam ederken hatta son zamanlarda illerde kurulan İl Hıfzıssıhha kurullarından çıkan kararlara istinaden 24 saatlik çalışma sürelerine geçirilmiştir.

SAMSUN'DA 8 SAATLİK ÇALIŞMA PLANI UYGULANIYOR

Ne yazık ki Samsun 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Ali YILMAZ’a ısrarla ambulans sürücülerinin 12 veya 24 çalışma sistemi tarafımdan sözlü olarak bizzat talep edilmesine rağmen bir görevi de personelinin moral ve motivasyonunu bu olağanüstü süreçte en yüksek seviyede tutması gereken Başhekim Ali YILMAZ sanki eziyet edercesine 8 saatlik çalışma sistemini uygulanmasındaki ısrarı nedir?

ÇALIŞMA SAATİNİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

Şunu belirtmek isterim ki başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Eerdoğan ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın bu kadar özverili çalışmalarına rağmen Samsun’un sağlık sektöründe bir kurum amiri olan Ali Yılmaz’ın devlet büyüklerimizin yaptığı uygulamaların aksine, Ali Yılmaz’ın bu davranışı akıllara bazı soru işaretleri getirmektedir.

HESABINI VEREBİLECEK Mİ?

İçişleri Bakanlığının genelgelerinde halkın sokaklarda uzak kalmaları için gerekli tedbirleri almalarına rağmen ambulans sürücülerinin riskleri göz önünde bulundurularak her gün işe gitmesi COVİD-19 virüsünü kapması kaçınılmazdır. Böyle bir durumun olması ve telafisi olmayan sonuçlar doğurması halinde Ali Yılmaz bunun hesabını verebilecek midir?

Kaldı ki Sayın Bakanımız basın açıklamasında sesi titreyerek 601 sağlık personeline bu virüsü bulaştığını beyan etmiştir.

YETKİLİLERE SESLENİYORUM

Buradan Sayın Valimiz Osman KAYMAK ve İl Sağlık Müdürümüz Sayın Muhammet Ali Oruç’a çağrıda bulunarak telafisi olmayan kötü sonuçlar doğurabilecek bu uygulamadan (8 saatlik çalışma) vazgeçilmesini talep ediyoruz. 
Cumhurbaşkanımız dahil tüm Türkiye olarak alkışladığımız sağlık çalışanlarımız içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştiren 112 ambulans personellerinin ve özellikle ambulans sürücülerinin izole olabilmeleri ve vardiyalar arasında dekontamine olacak yeterli sürenin mutlak suretle bırakılması salgının yayılmasını engelleyecek önemli tedbirler arasında olduğundan 24 mesai sistemine dönülmesini ancak personel sayısı ve mesai döngüsünün şartları el vermiyorsa 12 mesai sistemine dönülmesi aciliyet arz etmektedir.

ÇÖZÜM ODAKLI OLMAK GEREKİYOR 

112 başhekimi Sayın Ali YILMAZ’ dan bu konuya Cumhurbaşkanımızın gösterdiği hassasiyetle yaklaşmasını , çözüm odaklı yaklaşımlar sergilenmediği takdirde sağlık çalışanlarının ve 1. Derece yakınlarının covit-19 riskine karşı gerekli tedbirlerin alınmaması halinde konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza da ileteceğimizi kamuoyunun bilgisine önemle arz ederiz. 

Saygılarımla."

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre55 2020-04-07 13:54:41

Sağlığımızı için can ile baş ile mücadele Veren insanlara neden zorluk çıkarırlar anlamadım.Esnek mesai talep etmişler uygulayın o zaman

Avatar
Kemal Özdemir 2020-04-07 13:55:42

Bende 112 de sürücü olarak çalışıyorum, pandemi döneminde covit-19 virüsüyle her an temas edebilecek bi işteyiz, çalışma saatlerimizi esneterek bu teması en alt seviyeye inderebilirler ki bize bulaşırsa ailemize ve çevremize bulaşma riskinde artmış olur, sesimize kulak verip saatlerimizi düzenlemelerini talep ediyorum

Avatar
Ayşe 2020-04-07 14:55:28

Vali Beyin bu konuya sessiz kalmayacağını düşünüyorum..

Avatar
Atakumlu 2020-04-07 13:42:35

Herkes elini taşın altına koymalı

Avatar
Kemal Özdemir 2020-04-07 14:05:54

112 de sürücü olarak görev yapmaktayım, dünyanın pandemi döneminde olması ve covit-19 virüsüyle mücadele kapsamında cumhurbaşkanımızın esnek çalışma saati uygulamasıyla virüsün bulaşma riskini en alt seviyeye indirmeyi hedeflemelerine rağmen, samsun 112 daha önceden 12-36 olan çalışma saatimiZi 8-24 e çevirmişlerdir. En riskli iş grubunda olup sürekli virüsle karlı karşıya olmamıza rağmen saatlerimizde iyileştirme yapışmamıştır bu mağduriyetin tez zamanda kaldırılması dileğiyle.

Avatar
Vatandaş Rıza 2020-04-07 14:29:21

Sayın Vali’miz lütfen arkadaşlarımızın sesini duyun... onlar bizim de evlatlarımız, kardeşlerimiz abilerimiz. Onlarada kovid bulaşırsa, bunun hesabını vebalini nasıl verceksiniz...

Avatar
Kemal Özdemir 2020-04-07 14:38:40

Teşekkürler sansunhaber sesimize kulak verdiniz

Avatar
Mustafa55 2020-04-07 14:45:46

Çalışanların sağlığı önemli dikkat edelim arkadaşlar