banner388

Kanser tedavisinde kemoterapiden daha etkili yöntem bulundu

Bilim insanlarının araştırmaları devam ederken kanser tedavisinde bir yeni adım daha atıldı.

Kanser tedavisinde kemoterapiden daha etkili yöntem bulundu

Bilim insanlarının araştırmaları devam ederken kanser tedavisinde bir yeni adım daha atıldı.

30 Ağustos 2017 Çarşamba 17:17
Kanser tedavisinde kemoterapiden daha etkili yöntem bulundu

Kanser hastalıkları uzun yıllar boyunca insanoğlunun tedavi gördüğü zorlu hastalık süreçlerinin başında geliyor. Bilim dünyası ise kanser hastalıklarında problemlerin çözümüne ulaşabilmek için milyarlarca dolar harcıyor. 

İskoçya’da bir araştırma yapıldı

İskoçya’da Glasgow Üniversitesi’nde bilim insanlarının yapmış olduğu bir araştırmada kemoterapiden daha etkili olabilecek bir yöntem buldukları duyuruldu.

Kemoterapiden daha etkili

Araştırmacıların verilerine göre kanserli hücreler, Caspase Independent Cell Death (CICD) adı verilen yöntemle söz konusu hücrelerin öldürülebildiği söyleniyor. Kemoterapi uygulamasında kanserli hücrelerin yok edilemediğinden dolayı yeniden nüks edebileceğine dikkat çekilirken yapılan araştırmada yan etkilerin olmadığı da ayrıca belirtiliyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ise yapılan araştırmadan çıkan başka bir sonuç.
 

Son Güncelleme: 31.08.2017 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mithat 2017-08-30 20:31:22

Şimdi söze çok bilmişlerin 11, 16 arası güneşe çıkmayın açıklaması nedenle talihsiz bir açıklama olduğunu açıklayayım güneş ışınları bu dedikleri saatte vücuda D vitamini salgılar vücut için D vitamini çok önemlidir bağışıklık sistemini D vitamini de

Avatar
Mithat 2017-08-30 20:32:29

. Birde kemoterapi denen illet hem kötü hem iyi hücreleri öldürdüğünden hastanın iyiliğine bir şey yaptığını zannetmiyorum adamlar bu maddeyi kitle imha silahı olarak kullanıyor ha birde yıllık 239 MİLYON $dolar birilerinin cebine giriyor