banner388

Orhan Gencebay’dan Samsun’a büyük vefa “20 yıldır büyük katkıları oldu”

Usta sanatçı Orhan Gencebay’ın Samsun’da yaptırdığı Orhan Gencebay Ortaokulu’nun Müdürü Necmettin Yolcu, “Orhan Gencebay Ortaokulu bir özel okuldan farksızdır. 20 yıldır Orhan Gencebay’ın okula çok büyük katkıları oldu ve olmaya devam ediyor” dedi.

Orhan Gencebay’dan Samsun’a büyük vefa “20 yıldır büyük katkıları oldu”

Usta sanatçı Orhan Gencebay’ın Samsun’da yaptırdığı Orhan Gencebay Ortaokulu’nun Müdürü Necmettin Yolcu, “Orhan Gencebay Ortaokulu bir özel okuldan farksızdır. 20 yıldır Orhan Gencebay’ın okula çok büyük katkıları oldu ve olmaya devam ediyor” dedi.

09 Ekim 2018 Salı 12:54

Samsun HaberSamsun’un Atakum ilçesinde bulunan Orhan Gencebay Ortaokulu, Türk besteci ve ses sanatçısı Orhan Gencebay’ın ismini taşıyor. 1999 yılından bugüne kadar usta sanatçının yardımlarının olduğu Orhan Gencebay Ortaokulu’nun Müdürü Necmettin Yolcu, usta sanatçının yardımları ile ilgili Samsunhaber.com’a konuştu.

“Orhan abimiz hala okulumuza katkı sağlıyor”

Orhan Gencebay’ın okula sürekli yardım yaptığını belirten Orhan Gencebay Ortaokulu Müdürü Necmettin Yolcu, “2010 yılında bu okula müdür olarak atandım. 8 senedir Orhan Gencebay Ortaokulu’nda çalışıyorum. Okul ilkokuldan ortaokula çevrildi. Okulumuz Orhan Gencebay tarafından 1999 yılında yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. Orhan abimiz okulu yalnız bırakmadı ve her türlü yardımı yaptı. Orhan abimiz okul ile ilgili sürekli arayıp soruyor. Kendisi okulun dertleriyle dertlendi. 2010 yılında bu okula geldiğim zaman okulun fiziki olarak onarıma ihtiyacı vardı. Orhan Gencebay okulumuzun dış ve iç tadilatı ile çok ilgilendi ve devamında okulun her türlü ihtiyacına katkı sağladı. Orhan abimiz hala okulumuza katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

“Okulumuzu tekrar ziyaret etmek için gelecek”

Bu sene Orhan Gencebay’ı okula beklediklerini söyleyen Müdür Yolcu, “Orhan Gencebay zaman zaman arayıp okulumuzu soruyor. Öğrencilere, velilere ve öğretmenlere selamlarını söylüyor. Orhan abimiz bizi her aradığı zaman ihtiyaçlarımız var mı diye sorar. Orhan Gencebay çok yoğun bir kişi olduğu için okulumuzu sürekli ziyaret edemiyor. En son 2013 yılında okulumuzu ziyaret etmişti. En kısa sürede okulumuzu tekrar ziyaret etmek için gelecek. Büyük ihtimalle bu yıl okulu ziyaret etmeye gelecek diye düşünüyoruz. Okulumuz yeni yapılmış bir bina gibi ve yaklaşık 250’ye yakın öğrenci var. Aynı zamanda okulumuz normal devlet okulları gibi değildir. Orhan Gencebay Ortaokulu bir özel okuldan farksızdır. 20 yıldır Orhan Gencebay’ın okula çok büyük katkıları oldu ve olmaya devam ediyor” diye ifade etti.

Haber: Müberra TAŞÇI/ Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 10.10.2018 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serhat 2018-10-09 13:39:27

Allah için söyleyin büyük katkısı ne oldu orhan beyin samsuna lütfen söyleyin, sadece okul yaptırdı ve bu okulun tüm masrafları devlet tarafından yapılıyor. Samsuna başkı katkı gören var mı?

Avatar
Necati 2018-10-09 21:28:29

Türkiyenin en büyük arabesk sanatçisi nin küçük bir okul üzerinden yaptiği flime bak ya..İbrahim Tatlises urfa yi urfa yapti bizimki köy okulunun reklamini yapiyor

Avatar
Okuyucu 2018-10-09 13:11:46

Bumu dur devede kulak

Misafir Avatar
Serap 2018-10-09 21:59:12 @Okuyucu

Orhan Gencebay memleketi Samsunda okul yaptırarak en büyük iyiliği yapmıştır zaten.Eğitime yapılan yardım en büyük yardımdır.Videoyu izledim sadece okul yaptırmamış devamında da masrafıyla ilgileniyormuş.Tesekkürler Orhan Gencebay..

Beğenmedim! (1)
Avatar
sezar mezar 2018-10-09 21:39:59

Orhan baba yaptirdigi okulun vergi muafiyetini misli ile devletten aldi ve yardim ettigi her sene icin de vergi iadesi aliyor . Zenginlerin ve Isadamlarinin en bilindik yontemidir , gelirini ibraz edemedigi parayi hatir isi vasitasiyla aklamak . Sn Gencabay Yildiray Cinar`in cenazesine bile gelmemis bir " Samsun`un Baba Sanatcisi " dir .

Avatar
Eyt 2018-10-09 13:30:13

Helal olsun

Avatar
Hasan Kerim 2018-10-09 13:51:47

Samsunlular olarak Orhan Gencebay ve diğer medarı iftiharımız Samsunlu önemli kişilere bir borcumuz var!
Tarih boyunca Samsun'un yetiştirdiği Devlet adamı, sanatçı, sporcu, sinema oyuncusu kim varsa, hepsini anlatan, eserlerine ulaşabileceğimiz, gezerken ezgilerini dinleyebileceğimiz, balmumu heykelleri ile hatıra fotoğrafı çekebileceğimiz "Ünlü Samsunlular" müzesi açmak gerekiyor.

Avatar
Hoca 2018-10-09 22:01:05

Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek,
Ağaç dik on yıl sonrası ise tasarladığın,
Ama yüz yıl sonrası ise düşündüğün, halkı eğit.

Bir kez ürün verir ekersen tohum,
Bir kez ağaç dikersen on kez ürün verir
Yüz kez olur bu ürün eğitirsen halkı.

Balık verirsen bir kez doyurursun halkı,
Öğretirsen balık tutmasını hep doyar karnı.
Teşekkürler Orhan GENCEBAY

Avatar
erhan... 2018-10-10 22:56:56

Büyük vefa mı?Çok komik.Okul yaptıysa misliyle milli eğitimden geri aldı.Has Samsun çocuğuyla iş sahası fabrika açsında vefasını öyle göstersin...