banner388

Hayrabolu Sarıya Boyandı

Hayrabolu'da bu sene 320 bin dekarlık alana yağlık ayçiçeği ekimi yapıldı.

Hayrabolu Sarıya Boyandı

Hayrabolu'da bu sene 320 bin dekarlık alana yağlık ayçiçeği ekimi yapıldı.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 12:22
Hayrabolu Sarıya Boyandı

Tekirdağ'da en önemli tarım arazisine sahip olan Hayrabolu’da ayçicekleri açmaya başladı. Ayçiçekleri fotoğraf çekinmek isteyen doğal bir stüdyo haline geldi.

Ziraat Odasının Başkanı olan Bülent Can, ilçedeki yağışlı günlerin ayçiçeğine çok fazla faydalı olduğunu belirterek, "Çok Bereketli Hayrabolu'da yöremizde ekimi yapılan ayçiçeklerimiz çiçek açtı. Ayçiçeğinde bu sene çok bereket beklenmekte. Bu haliyle bile ayçiçeği harika bir gelişim gösterdi. Çiftçilerimiz bu sene yüzleri gülecek. Trakya da açan ayçiçeği sarıya boyanırken, ilçemizde de tarlaların renkleri görsellik açısından büyük bir  zenginlik sunmakta" dedi. Bülent Can;Türkiye’nin yaklaşık %10’luk yemeklik için yağ ihtiyacının buradan karşılandığını da özellikle belirtti.

Son Güncelleme: 13.07.2016 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.