banner388

Tesadüfen 2 bin yıllık heykel bulundu

Tarlada çalışan bir çift tesadüfen hırsızlar tanrısı Hermes'in 2 bin yıllık heykelini buldu.

Tesadüfen 2 bin yıllık heykel bulundu

Tarlada çalışan bir çift tesadüfen hırsızlar tanrısı Hermes'in 2 bin yıllık heykelini buldu.

26 Aralık 2017 Salı 09:38
Tesadüfen 2 bin yıllık heykel bulundu

Çorum'da tarlasında çalışan bir çift 2 bin yıllık hırsızlar tanrısı Hermes'in heykelini buldu. Heykelciği alan çift Çorum Müzesi'ne götürerek teslim etti.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararınca heykelciği bulup müzeye teslim eden çift ödüllendirildi.

“BULDUĞUNUZ ESERLERİ GETİRİN”

Çorum Müzesi Müdürü Dr. Önder İpek konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımız zaman zaman buldukları eserleri bizlere teslim ediyorlar. Son dönemde müzemiz koleksiyonunda bulunmayan Roma dönemine ait Hermes heykelciliği bu şekilde kazandırıldı. Vatandaşlarımız buldukları eserleri müzemize getirdiklerinde kaçakçılığa meydan vermemek için devletimiz tarafından bir ödeme yapılmaktadır. Vatandaşlarımızdan buldukları tarihi eserleri müzemize getirmelerini öneriyoruz” dedi.

Müzeye yerleştirilen heykelin açıklamasında ise şu ifadeler yer alıyor;

"Hermes, Tanrı Zeus ile Titanlar soyundan gelen Maia’nın oğludur. Zeus’un buyruklarını ölümlülere ve tanrılara iletir. Kanatlı sandalet ve başlık giyen Hermes, elinde asa ve para kesesi taşır. Güzel ve inandırıcı konuştuğu için hatiplerin, sürülerin, ve hırsızların tanrısıdır. Yolları, yolcuları ve tüccarları korur. Ölenlerin ruhunu yer altı ülkesine Tanrı Hades’e götürür. Zeus’n gönderdiği uykuyu ve rüyaları insanlara iletmek onun görevidir."


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.