banner388

Devlet Memuru Olmak İsteyenler Dikkat!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, devlet memuru olmak isteyen vatandaşları, hazırladıkları sahte evraklarla para karşılığı iş vaadinde bulunan dolandırıcılara karşı uyardı.

Devlet Memuru Olmak İsteyenler Dikkat!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, devlet memuru olmak isteyen vatandaşları, hazırladıkları sahte evraklarla para karşılığı iş vaadinde bulunan dolandırıcılara karşı uyardı.

12 Aralık 2016 Pazartesi 17:37
Devlet Memuru Olmak İsteyenler Dikkat!

Devlet memuru olmak isteyen vatandaşları sahte evraklarla para karşılığı dolandıran dolandırıcıların oyununu bakanlığa yapılan ihbarlar bozdu. Görevli bürokrat isimlerinin bulunduğu, mühür ve ıslak imza taklitli sahte evraklarla vatandaşları ‘’Sizi kamu kurumlarına yerleştireceğiz’’ diye kandıran dolandırıcılar, inandırıcı olması için sahte atama onayı bile hazırlamışlar.


İHBARLAR ELE VERDİ

Bakanlık yaptığı açıklamada, devlet memuru olmak isteyen vatandaşlara bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sitesinde yayınlanan uyarıda şu bilgilere yer verildi; ‘’Bakanlığımız işe alım şartları ve süreçleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda ve ilgili mevzuatta belirtildiği şekilde yapılmakta olup vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılara itibar etmemesi önemle rica olunur. Devlet memuru olmak isteyen vatandaşlara para karşılığı kamu kurumlarına yerleştirme vaadinde bulunan dolandırıcılara itibar etmeyiniz. Devlet memuru olmak isteyen vatandaşlara para karşılığı kamu kurumlarına yerleştirme vaadinde bulunan dolandırıcıların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na  ait olduğunu iddia ettikleri renkli bakanlık logolu, görevli bürokratların isimleri bulunan, mühür ve ıslak imzaların taklit edildiği evrakları kullanarak istedikleri ücret karşılığında sahte atama onayları hazırlanarak vatandaşları dolandırdığı yönünde ihbar yapılmış olup bu kişilerin cezalandırılması için gerekli işlemler başlatılmıştır.’’

(Emir Dursun Akar)
 

Son Güncelleme: 12.12.2016 22:28
Anahtar Kelimeler:
Devlet Memuru
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.