banner388

‘’Gençleşmek istiyorum ama…Yönteminiz  acısız olsun, ameliyatsız olsun hatta ben iğneden bile korkuyorum, yani iğnesiz de bir işlem olsun ‘’ diyor bazı hastalar…aklınıza gelen ilk yorum  ‘’ bu tarife uyan birtek -okuyup üflemek- var, onun da gençleştirme etkisi ne derecedir , bilemedim ‘’ olabilir. Yorumunuz haklı. Ancak ‘’yoğunlaştırılmış , USG dalgalarının kullanıldığı Fokused USG diğer adıyla HİFU hastanın bu beklentilerini karşılamaya en yakın uygulamaların başında gelir ‘’ demek hiçte yanlış bir ifade olmaz.


Yöntemde kullanılan eneji anne karnındaki bebeği muayene ederken kullanılan USG tekniğidir. Yani güvenlidir. yoğunlaştırılmış ve odaklı ses dalgalarının kullanıldığı bu uygulamada ,  HİFU cihazıyla üretilen enerji bir ultrason başlığı  yardımı ile cilt altı dokuya aralıklı ve sutunsal olarak gönderilir. . Kulanılan ses dalgaları cilt  yüzeyinde herhangi bir uygulama belirtisine neden olmaksızın cilt altı derin dokuda kontrollü bir şekilde, termal hasar noktacıkları yaratır.  Cilde dışardan bakıldığında herhangi bir belirtiye neden olmayan bu  yara iyileşmesi mekanizmalarını harekete geçirici  uyarı, cilt ve cilt altı dokularının içten dışa yenilenmesini , sıkılaşıp daha gergin hale gelmesini sağlar. Sarkmalar toparlanır. Ortaya çıkacak olan sonuç etki gençleşmedir.   Bu gençleşme nitelikli ses dalgalarının etkisi ile gerçekleşen, dermal hücre yenilenmesi,  elastin ve kolajen lif sayısının artması sayesinde olur.  cildin doğal yapısal destek dokusu  uyarılarak başlatılan  yenileyici değişim  2-10 haftalık bir süreç boyunca devam eder. Hasta , süreç ilerledikçe uygulama bölgesinde meydana gelen cilt yenilenmesi sıkılaşma ve gerilmeyi daha fazla hisseder.


Focuslu ultrason ;


*cildin çok ince olduğu için  erken yaşlanma belirtileri gösteren  boyun ve göz çevresi   gevşeme sarkma ve kırışıklıklarının tedavisinde ve kaş kaldırmada
*Orta yüz bölgesi ve özellikle yanaklarda meydana gelmiş düzleşme ve sarkmalarda
* Burun dudak oluğu belirginliğinin  (nazolabial oluk) azaltılmasında
*Yer çekimine bağlı olarak aşağı sarkmış ve kişiye üzgün ifadesi veren  ağız kenarlarının kaldırılmasında 
* Alt dudak ve çene arasında yer alan yatay çizginin hafifletilmesinde
*kaybolan çene hattı keskinliğinin yeniden oluşturulmasında
*Gıdı bölgesinin giderilmesi, cildinin sıkılaştırılmasında 
*boyun ve dekolte bölgesinin gerginleştirilmesi ve cildinin sıkılaştırılmasında ayrıca gıdı eritme amacıyla kullanılabilen bir ameliyatsız estetik yöntemdir.
*Koldaki sarkmalar ise fokus ultrasonun bir diğer etkili olduğu kullanım alanıdır.
Bu yazımızda Fokus ultrason işleminin dokuyu yenileme prensiplerine bir göz attık. İşlemin uygulama detaylarını anlatacağım bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…Esen Kalın…

Dr Hülya ETTEKİN------Medikal   Estetik-----FBM  ESTETİK KLİNİKLERİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.