banner388

Erken Seçim Geliyor !

AK Parti 2019 yılında yapılması gereken 3 seçimin, tekrar dan belirlenmesini istiyor.

Erken Seçim Geliyor !

AK Parti 2019 yılında yapılması gereken 3 seçimin, tekrar dan belirlenmesini istiyor.

31 Ağustos 2016 Çarşamba 09:29
Erken Seçim Geliyor !

Ak Parti’nin Genel Sekreteri olan Abdülhamit Gül, CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı olan Bülent Tezcan ile MHP’nin Milletvekili Mehmet Parsak’tan oluşmakta olan Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri bugün mesailerine kaldıkları yerden devam edecekler. Bugün ki toplantı da liderlerle partilerin kurullarına sunulmuş olan ve onaylanmış olan değişikliklere değinilecek. Yapılacak olan toplantıda en önemli konu başlığı ise seçimlerin takvimlendirilmesi konusu. AK Parti’nin, 2019 yılındaki 3 seçimin, iklim şartları, bütçeye getirecek olduğu yük ve içinden geçilmiş olunan hassas dönem göz önüne alınarak tekrardan takvimlendirilmesi istenmekte.

Normal seçim takvimine uyulması durumunda 2019’un bahar ayında yerel, Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı, Kasım ayı gibi genel seçim yapılması gerekir. AK Parti’nin muhalefete 3 seçim, 3 yıla yaymayı önermekte. Öneriler ise şu şekilde: 2019 yılının Mart ayında yapılması gereken yerel seçimlerin bir defaya mahsus olarak 6 ay öncesine alınarak 2018 yılının ekim ayı gibi yapılması.

-2019 yılı ağustos ayı gibi yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı seçimi, 3 aylık erteleme ile 2019 yılının ekim ayına getirilsin.

-Milletvekilliği seçimleri de 4 yıl olmak yerine tekrar 5 yılda bir yapılmalı. Böylelikle 2019 yılı Kasım ayında yapılması beklenen genel seçimler 2020 yılının Ekim ayına ertelenmeli.

Muhalefetler teklife soğuk bakmadılar. Fakat düzenlemenin yargı ile ilgili mini pakete mi, yada 60 maddelik bir değişiklik teklifine mi alınacak olduğu bugün gerçekleştirilecek olan toplantıda sonuçlanması bekleniyor. 

Son Güncelleme: 31.08.2016 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.