banner388

Erdoğan 5 Üniversiteyi 18 Ekim Tarihinde Açıklayacak

15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra başlamış olan birlik beraberlik ruhu akademik hayata da yansıyor.

Erdoğan 5 Üniversiteyi 18 Ekim Tarihinde Açıklayacak

15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra başlamış olan birlik beraberlik ruhu akademik hayata da yansıyor.

09 Ekim 2016 Pazar 10:23
Erdoğan 5 Üniversiteyi 18 Ekim Tarihinde Açıklayacak

Bu yıldan sonra akademik senenin çılışı Türkiye çapında  tüm üniversite rektörlerinin katılım sağlaması ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törenle yapılacaktır. Bu sene ki açılış Külliye'de kongre 18.10.2016 da Salı günü yapılacaktır. 2016-2017 Akademik Yılı Külliye'de resmi tören ile beraber açılış yapılacaktır. Yapılacak olan törene devlet ile vakıf üniversitesinin rektörleri, idari kadrolar ve başarılı öğrenciler de katılım sağlayacaklardır. Törene yaklaşık olarak 2 bin akademisyen davet edildiler. Ülkemizde birlik ve beraberliğin ruhunu diri tutmak için  yapılmış olan düzenleme ile geleneksel hale getirilecektir. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç "Akademik yılın açılışı artık bir şölen gibi olacak" dedi.

Bölgesel kalkınmada lokomotif üniversiteler belirlemiş olduklarını anlatan Yekta Saraç "2006'tan daha sonra kurulmuş olan bazı üniversitelere böyle bir misyon vereceğiz. 100'e yakın olarak kriter belirlendi. Bu hafta aday olmuş olan üniversiteleri eleyerek sayılarını 5'e indireceğiz. Bu üniversiteleri Cumhurbaşkanımız 18 Ekim 2016 tarihinde törende açıklayacak" dedi. Yekta Saraç, yükseköğretimde Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadele çerçevesinde kritik ve öncelikli alanlarda öğretim üyelerinin mülakatla alınabilecek olduğunu da belirtti.

Son Güncelleme: 13.10.2016 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.