banner388

Araç Sahipleri İçin Yeni Dönem Başladı

Trafik sigortasında uzun süredir beklenmekte olan 'teklifli indirim' süreci dün başlatıldı.

Araç Sahipleri İçin Yeni Dönem Başladı

Trafik sigortasında uzun süredir beklenmekte olan 'teklifli indirim' süreci dün başlatıldı.

02 Ekim 2016 Pazar 10:48
Araç Sahipleri İçin Yeni Dönem Başladı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin web adresinden gerçekleştirilecek olan  sorgulama ile tekliflere ulaşabilecekler. Fiyatlar eğer ki düşmezse Hazine tekrardan devreye sokulacaktır. 16.5 milyon taşıtın kullanıcısı trafik sigortasında indirim dönemine başladı. Uygulama için www.sbm.org.tr sitesinden sorgulama yapılması gerekmektedir. Araçların sahipleri T.C. kimlik numaralarıyla araç plakalarını girip daah sonra 29 adet şirketin sigorta bedeliyle ilgili olarak teklifleri karşılarında görebilecekler. Uygulama dün devreye girdi. Ancak uygulamanın 20'ye yakın şirketin teklif vermiş olduğu görülürken uzmanlar "Tüm şirketlerin teklif vermeleri gerekmekte. Altyapı kaynaklı sorunlar olabilir" dediler.

HAZİNE KAYNAKLARI TAKİPTE

20 Ekim 2016 olarak planlanmış olan uygulamanın 1 Ekim tarihine çekildiğini söyleyen Hazine kaynakları "Şuan her taşıt sahibi aracını hangi şirketin kaç liraya sigorta yapacağını ekranlardan görebilecekler. Bu da rekabeti getirecek olduğu için fiyatlara indirim olarak yansımasını bekliyoruz" dedi. Hazine'nin bu çalışmalarına karşın firmaların rekabete girmeyerek ortak fiyat belirlemesi durumunda sigorta şirketlerine yönelik olarak sert yaptırımların geleceği belirtilmekte. Hazine'nin elinde bu çerçevede iki yaptırım bulunmakta. Birincisi tavan fiyat uygulamalarına gidilmesi ikincisi de tarifelerin Hazine tarafından belirlenmesidir. Tarife sistemi 2008 senesine kadar uygulanmaktaydı. Şu anki uygulamayla ortalama olarak poliçe bedelinin 500-600 liraya gerilemesi gerekmekte. Fakat dün sbm.org.tr den iki farklı araç için de yapmış olduğumuz sorgulamada en düşük fiyat 646.55 lira, en yüksek fiyat ise 2 bin 253 lira olarak teklifi aldık. Uzmanlar, Hazine'nin fiyat farkını düşürebilmek adına bu çalışmayı başlatmış olduklarının dikkatini çekerek, araç sahiplerinin düşük fiyatlar vereni tercih ettikçe fiyatların aşağıya düşecek olduğunu söylediler.

Son Güncelleme: 14.10.2016 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.