banner388

Bizler asırlar boyunca hür yaşamış; cesareti, inancı ve kahramanlığı ile adını tarihe altın harflerle yazdırmış soylu Türk milletiyiz.

Bizler cesaretli, zeki, inançlı, kahraman ve soylu bir millet olmamıza rağmen; ne yazık ki temizlikten haberi olmayan, temizlik imandandır cümlesini aklına dahi getirmeyen, yaşadığı yerleri çöplüğe çeviren bir toplum haline geldik.

Sigara izmaritlerini, pet şişeleri iki adım ötedeki çöp kovasına atmak yerine, yerlere ve ağaç diplerine atan, yollara tüküren bir toplum haline geldik.

Halkın ortak kullandığı tuvaletlerde sigara içerek, izmaritleri lavabonun içine atan, peçeteleri yerlere atan bir toplum haline geldik.

Gündüzleri sokağa çöp bırakmanın yasak olduğunu bile bile, evlerinin önüne çöp bırakarak insanları rahatsız eden bir toplum haline geldik.

Oturduğu banklarda çerez yiyerek, kabuklarını kendi ayaklarının altına atan ve bunu normal bir şeymiş gibi gelenek haline getiren bir toplum haline geldik.

İçtikleri maden suyu, gazoz vb. şişeleri yol kenarlarına fırlatarak, etrafa cam parçaları saçan ve insanlara tehlike teşkil eden düşüncesiz bir toplum haline geldik.

Yemeklerden sonra dişlerini fırçalamayan, dişlerinin arasındaki yemek artıklarıyla ve ağız kokusuyla dışarı çıkarak görüntü kirliliği oluşturan ve çevresini rahatsız eden bir toplum haline geldik.

Modayı takip ettiğini zannederek, süslenip bezenen ama deodorant, parfüm, su ve sabundan haberi olmayan, leş gibi ter kokusuyla herkesi rahatsız eden bir toplum haline geldik.

Temizlik yaptığını zannederek, çırptığı halıların tüylerini ve tozlarını alt katlarda oturan komşularının camlarına ve balkonlarına dolduran bir toplum haline geldik.

Temizlik sözünü duyduğum zaman, yıllar önce izlediğim bir videoyu hatırlıyorum.

Videoda küçücük bir karga mesire yerinde piknik yapan insanların bırakıp gittikleri çöpleri gagasıyla tek tek çöpe atıyordu.

Kendi kendime diyorum ki; Neden bu toplum küçücük bir karga kadar duyarlı ve temiz olamıyor.

Etrafımızı kirletmek yerine, herşeyi devletten ve belediyelerden beklemek yerine, çöp gördüğümüz zaman tiksinerek burnumuzu kapatmak yerine bizler de bu karga gibi olalım.

Unutmayalım temizlik berekettir. Temizlik huzurdur. Temizlik mutluluktur.

Çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak ve onlara temizliğimiz ile güzel örnek olabilmek ümidiyle sizlere veda etmek istiyorum. Allah'a emanet olun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.