banner388

Yılmaz: 'Suriyelilerden daha çok çekeceğiz'

Karşıyım programına katılan Samsunhaber.com köşe yazarlarından Şerif Yılmaz, Suriyeli sığınmacılar konusuna değindi.

Yılmaz: 'Suriyelilerden daha çok çekeceğiz'

Karşıyım programına katılan Samsunhaber.com köşe yazarlarından Şerif Yılmaz, Suriyeli sığınmacılar konusuna değindi.

05 Temmuz 2018 Perşembe 20:02

Samsunhaber.com Haber Müdürü Nevin Aydoğan'ın hazırlayıp, sunduğu her hafta perşembe akşamları yayınlanan Karşıyım programının bu haftaki konuğu Samsunhaber.com köşe yazarlarından Şerif Yılmaz oldu.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar konusunda izlediği politikaları eleştiren Yılmaz, " Türkiye'deki bu sığınmacılara sağlanan imtiyazlar çok fazla. Dünaynın hiçbir ülkesinde sığınmacılara bu kadar hak tanınmıyor, bu kadar ucuz vatandaşlık verilmiyor. Suriyelilerden bazıları gelir gelmez Türkiye vatandaşlığına alındı. Türkiye'nin kaderinin oylandığı bir seçimde oy kullandılar" dedi. 

Kim sığınmacı, Türkler mi Suriyeliler mi?

Suriyelilerin zaman zaman ülkemizdeki bazı şehirlerde toplu hareketler yapmaya başladıklarını belirten Yılmaz, " Biz Suriyelilerden çok çekeceğiz. Sığınmacılara tanınan imtiyazlar artık halkımızın canını yakıyor. Benim çocuğum üniversiteyi kurslara giderek, çok çalışarak kazanırken, onlar istedikleri üniversiteye sınavsız girebilecekler. O zaman kim sığınmacı?Türkler mi yoksa Suriyeliler mi? Burada bir hakkaniyetsizlik var" diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.07.2018 17:36
Anahtar Kelimeler:
Karşıyım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sasa 2018-07-05 21:55:50

aynen bede karşıyım gitsinler artıııkkkkk

Avatar
Fatma kırbaş 2018-07-06 07:21:53

Evet katılıyorum ve destekliyorum

Avatar
Grande 2018-07-06 11:06:47

BU ÜLKEDE EN TEHLİKELİ ŞEY KARŞI OLMAKTIR.

Avatar
ahmet 2018-07-06 08:32:24

Ne ayni suriyeli müslüman kardeşlerimize bakmayalım lı hatta varsa daha gelebilirler Dünyanın Neresinde yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize bakmak bizim görevimiz

Misafir Avatar
ATSIZ 2018-07-06 12:31:12 @ahmet

O zaman al evine, evinde besle bunları. Benim kardeşim Afrin'de kelle koltukta mücadele ederken bu serseriler burada AVM'lerde, caddelerde, plajlarda keyif yapıyorlar. Müslüman kardeşlerimizmiş... Başımıza ne geldiyse Arap hayranlığınızdan geldi zaten.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Sığınmacılar İçin-1 2018-07-06 14:49:02

Yalan söylüyor.Tipik gezici,chp'li,ip'li refleksi.Al sosyal medyadaki yalanları,her yerde söyle.Nasıl olsa inanan belli bir grup var.Sığınmacılar da bir alman,ingiliz,nijeryalı,belçikalı vatandaş nasıl Türkiye'de ki üniversitelere gidiyorsa onlar da öyle gidiyor.Belli kontenjan açılıyor ve sınavlaYabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS)./Türkiye'de yaklaşık 3,5 milyon suriyeli (suriye,afgan,ıraklı,özbek,j-kırgız.genel adları suriyeli oldu) varken bunlardan oy kullanan sayı 30 bin.Onlarda büyük ihtimal buradaki Türkiye vatandaşlarıyla evlenen veya yıllar önce iş veya eğitim nedeniyle Türkiye'ye göçenler.Şahıs Allah'tan "toki ücretsiz ev veriyor","her ay 3 bin tl maaş alıyorlar" yalanını söylememiş.Bir ara bunları da söylesin.İmtiyazdan bahsetmiş.Bu şehirde kaç tane sığınmacının evine gitmiş,görmüş,konuşmuş.Neler yaşadıklarına şahit olmuş mu?Hayvanların yaşamayacağı yerlerde maddi imkansızlıktan yaşayanlar var.Ramazanda bir kuru ekmek bulmaya zorlananlar var.

Avatar
Sğınmacı-2 2018-07-06 14:54:18

Lafa gelince "insan hakları" konusunda kimseye laf ettirmeyen bu şahıslar konu sığınmacılar olunca bir anda "tanınan imtiyazlardan" bahsetmiş.Hangi imtiyazlar???Yararlandıkları en lüks imtiyaz SAĞLIK.ne yapacaktı hükümet?Buraya gelen bu insanlara "önce iş bulun,bağ-kur,ssk'yı ödeyin,ondan sonra mı sağlık" diyecekti.İnsanlar sanayide Türkiye vatandaşlarının çalıştıkları miktarın çok altında çalışırken bazen paralarını bile alamıyorlar.Elbette sağlıktan yararlanacaklar.Salgın çıksa yine hükümeti suçlayıp",Tayyip istifa" derdi bu şahıs

Avatar
Feyzullah uyanik 2018-07-07 20:30:18

Ulan Suriyelilere daha çok cekecez de ne demek Suriyeliler çalışan üreten gezen konuşan eğlenen durumda Türkiye'de yani oldukça rahatlar biz Türk vatandaşları olarak limon bile satamiyoruz aileden geçiniyoruz iş yapmayı bile bilmiyoruz para nasıl kazanılır onunda bilmiyoruz ne üretime ne de sosyal hayata adapte olabiliyoruz Suriyelinin hayatı aynı hayatta kalmaya çalışmak ve bu esnada birlik olmak beraber yaşamak sanırım bu bizde yok aileler tarumar işsizlik önemli değil insanın para kazanmak hırsı bile yok..belirsizlikler tüm hayatımızı çepeçevre sarmış siyasi istikrar da var ama ne yapılıyorsa Yahudiye hizmet ediliyor ne yapsın bu vatandaş uyanık kurnaz insanlar in olmuş ama kurtuluş var tabi yavaş adımlarla ayağa kalkıp kısa zamanlı herkes toplum olarak kendini sorgulamali ve çalışkanlığı tekrar ilke edinmeli veya üzerindeki Yahudi lobisine son verilmeli bulup ortaya çıkarıp lav edilmeli veya kontrol altına alınmalı