banner388

İnternet ailelerde travmalara neden oldu

Karşıyım programına konuk olan PDR Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat, internetin hayatımıza girmesiyle ailelerde büyük travmalar yaşandığını belirtti.

İnternet ailelerde travmalara neden oldu

Karşıyım programına konuk olan PDR Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat, internetin hayatımıza girmesiyle ailelerde büyük travmalar yaşandığını belirtti.

20 Eylül 2018 Perşembe 20:00

Samsunhaber.com Haber Müdürü Nevin Aydoğan'ın hazırlayıp, sunduğu Karşıyım programında bu hafta internet fenomenliği ve bunun insanlar üzerindeki etkileri konuşuldu. PDR Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat'ın konuk olduğu programda günümüzde birçok gencin hayali haline gelen youtuberlık ve internet fenomenliği uğruna yapılan yanlışların üzerinde duruldu.

"Hazırlıksız yakalandık"

İnternetin hayatımıza girmesiyle yaşanan değişikliklere değinen Özat, "Eşler kendilerine internet üzerinden sevgililer bulmaya başladı. Kadın, bir anda karşısında kendisine bir çiçek sunan, güzel şiirler yazan bir kişiyle karşılaştı. Bu durumda eşini sorgulamaya, düşman gibi görmeye başladı. Evinden dışarı çıkmayan kişi bir anda dünyaya açıldı. Bunlar bir travmadır, hazırlıksız yakalandık" dedi.

"Şikayet edin"

İnternetin hayatımıza çok hızlı bir şekilde girdiğine değinen Özat, denetim noktasında eksik kalındığına dikkat çekerek, denetim noktasında tüm Dünya ülkelerinin biraraya gelerek bir platform oluşturulması gerektiğini belirtti. Sosyal medyayı yasaklamak yerine ailelerin çocuklarını zararlı yayınlardan koruyabilmeleri için filtre programları almalarını tavsiye eden Özat, yanlış olduğuna inandığınız videoları şikayet etmekten çekinilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Son Güncelleme: 20.09.2018 22:24
Anahtar Kelimeler:
Nevin AydoğanKarşıyım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.