banner388

Cildimiz ancak nem dengesi korunmuşsa,  ışıl ışılsa  ve canlı görünüyorsa sağlıklıdır. Cildin nemi azaldığında,  kuru, pürüzlü ve yer yer  soyulmaya eğilimli bir hale gelir. Rengi matlaşır ve sahibinin soluk görünmesine neden olur. Nem dengesi bozulan cilt güneşin zararlı etkilerine, lekelenmeler ve gölgelenmeler açısından açık hale gelir.


 Cildin bağ doku elemanlarından olan hyaluronik asit(HA) cildin iyi bir su tutucusudur. Kendi kendimize uygulayacağımız, cilt bakımı, dermakozmetik ürün kullanımı gibi önleme ve destekleme davranışları yanı sıra , doktorunuzun tatbik edeceği HA  tedavileri , cildin nem sağlığını oluşturmada ve korumada esastır. 


Piyasada HA ve diğer anti-aging faktörlerden içeren krem veya serumların varlığına rağmen, bunlarla yapılan günlük desteklerin dışında , cildi, derinden nem desteği sağlayacak olan HA’e doyurmak gerekir.  Bağ dokunun yapı taşlarından biri olan HA’nın  ciltte nem tutucu özelliğinin dışında, onu sıkılaştırıcı esnekliğini artırıcı ve pürüzsüzleştirici etkisi de vardır.


düzenli aralıklarla özellikle de yaz başında ve yaz aylarında HA enjeksyonları yapmak, cildin nem ihtiyaçlarını karşılayan bir destek tedavisi olacaktır. Biyo-teknolojik üretimle elde edilen ve çapraz bağ içermeyen HA derinin yüzeyel  ve orta tabakasına ince uçlu iğnelerle uygulanır. Su tutucu özelliği olan HA ertesi günden itibaren, yüzde hafif bir dolgunluk, deride ise nem ihtiyacının karşılanmışlığından kaynaklanan canlılık ve sağlıklı görünüme neden olur.  Cildin nem ihtiyacına göre 2-4 hafta aralarla 1-4 seans tekrarlanabilir. Bu temel tedaviden sonra 3’er aylık peryotlarla  idamelerde bulunulabilir.


Anti-aging tedavi bir koruyucu hekimliktir diyebiliriz, cildi yaşlanmaktan korumanın ilk kuralı ise onun nemini  sağlamaktır. Unutmayın su hayattır!!! Yaz geldi, cildin artan nem ihtiyacı için önlem almanın tam zamanı…

Esen Kalın…
 

Dr.Hülya Ettekin

Medikal Estetik

drhulyaettekin@gmail.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.