banner388

MHP'de Şok İstifa!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya partideki görevinden istifa etti.

MHP'de Şok İstifa!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya partideki görevinden istifa etti.

04 Ocak 2017 Çarşamba 14:18
MHP'de Şok İstifa!

Atila Kaya'nın önceki akşam yapılan Başkanlık divanı toplantısına partili cumhurbaşkanlığını öngören anayasa değişiklik teklifine hayır diyeceğini açıklayarak bu kararı aldığı öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında da MHP Milletvekileri Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok Başkanlık sistemini getiren Anayasa değişikliğine ‘hayır’ oyu vereceklerini açıklamış bu açıklamanın da ardından Ümit Özdağ MHP’den ihraç edilmişti. MHP’nin şu anda Meclis’te 39 sandalyesi bulunuyor. TBMM’de 317 milletvekili bulunan AKP’nin, yeni anayasa paketini referanduma götürebilmesi için en az 14 oya daha ihtiyacı bulunuyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise dünkü grup toplantısı sonrası basın mensuplarının MHP içindeki anayasa eleştirileriyle ilgili soruya şu yanıtı vermişti:
"Normaldir. Milletvekilleri düşüncelerini sizin gibi değerli basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyor. Biz de sizin aracılığınızla öğreniyoruz. O bakımdan saygı duyuyoruz. Önümüzdeki hafta içerisinde anayasa değişikliklerinin gündeme geleceğini söylüyor. Tabii siyasi partiler grup kararı alma durumunda değildir. Yasa buna müsaade etmemektedir. Benim, Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen, Genel Kurul’a geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek ‘Evet’ oyum vardır. Onu da vereceğim. ‘Evet’ oyunu referandumda da tekrarlayacağım."

Son Güncelleme: 04.01.2017 14:22
Anahtar Kelimeler:
MhpAtila Kaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.