banner388

Kılıçdaroğlu:'4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verecekler'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Evet çıkarsa 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verecekler" dedi.

Kılıçdaroğlu:'4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verecekler'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Evet çıkarsa 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verecekler" dedi.

25 Mart 2017 Cumartesi 14:07
Kılıçdaroğlu:'4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verecekler'

Referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da yapılacak yeni anayasa referandumu için ‘hayır’ çağrısı yaparak,  “'Şimdi bundan vazgeçelim, tek adam rejimine geçelim' diyorlar. Şu soruyu kendimize sormalıyız; bugün işsizlik var mı? Var. Üniversite mezunlarında bu daha da yüksek. Bu işsizliği yaratan demokratik parlamenter sistem mi? Kim yaratıyor bu işsizliği. Başka? Çiftçiyi düşünün, ektiği ürünün karşılığını alamıyor. İki Trakya büyüklüğünde alan, son 15 yıldır ekilmiyor. 'İlaç pahalı, gübre pahalı, su pahalı, mazot pahalı, nasıl ekeyim' diyorlar. Çiftçi tarlasını ekmiyorsa bunun sebebi demokratik parlamenter sistem mi? Başka? Taksi esnafı. Eminim her yerde var, burada da var. Emin olun taksi esnafı şunu söylüyor; neredeyse müşteri bulamaz hale geldik. 'Kendi sigorta primimi yatıracak kadar para kazanamıyorum” diyor. Bunun sebebi demokratik parlamenter sistem mi? Tutturdular, 'Fethullah Gülen terör örgütü bizi kandırdı” dediler. 'Allahımız, milletimiz bizi affetsin' dediler. FETÖ seni kandırdı diyelim, bunun sebebi parlamenter sistem miydi? Gelip Meclis’i mi kandırdılar? Hayır, Meclis onuruyla dimdik durdu. Dolar almış başını gidiyor, frenleyemiyorlar. Kayıt dışı para, kara para Türkiye’ye gelmese dolar uçup gidecek. Dünyanın neresinde kaçak para varsa, uyuşturucu parası varsa Türkiye’ye geliyor. Buna da net hata-noksan diyorlar. 10 Milyar dolar gelecek, nereden geldiğini bilmeyecekler. Bu mümkün mü? Buna sebep olan parlamenter sistem mi? Enflasyon çift haneye çıktı, yüzde 10’u aştı. Fatura kime çıkıyor? Vatandaşa. Buna sebep olan ne? Parlamenter sistem mi? Hapishaneler tıka basa dolu. Sırayla uyuyorlar. 'Sen üç saat uyu, sıra bana geldi, şimdi ben uyuyacağım'. Yaşlı, hasta hiç fark etmeden, Türkiye’nin hapishaneleri tıka basa dolu. Bunun sebebi parlamenter sistem mi? Neden dolu bu hapishaneler? İcra mahkemelerinde dosya koyayacak yer kalmadı. Türkiye’nin yarısı icralık. Vatandaş borcunu ödeyemiyor. Bunun sebebi parlamenter sistem mi? dedi.

“EVET, ÇIKARSA 4 MİLYON SURİYELİYE VATANDAŞLIK VERECEKLER”

Kılıdaroğlu, konuşması şöyle devam etti: "4 milyon Suriyelimiz var, kendi çocuklarımıza o kadar iş bulduk ki, eleman bulamıyoruz. Öyle bir hava var. 4 milyon Suriyeli parlamenter sistem yüzünden mi geldi? Şimdi diyorlar ki 'Evet çıksın, bunlara vatandaşlık vereceğiz'"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.