banner388

Kasım'da erken seçim mi var?

Genel seçimlerin erkene alınması sonrasında gözler yerel seçimlere çevrildi. Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerin Kasım 2018 tarihine alınabileceği konuşulmakta.

Kasım'da erken seçim mi var?

Genel seçimlerin erkene alınması sonrasında gözler yerel seçimlere çevrildi. Mart 2019'da yapılması planlanan yerel seçimlerin Kasım 2018 tarihine alınabileceği konuşulmakta.

29 Haziran 2018 Cuma 15:26
Kasım'da erken seçim mi var?

Genel seçimler Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin önerisi ile 24 Haziran günü yapıldı. 24 Mart 2019 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlerin de erkene alınacağı konuşulmakta. Ancak yerel seçimlerin erken bir tarihe alınması için Anayasa değişikliği şartı var. AK Parti, bu konuda CHP’nin desteğini almak durumunda.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerin Kasım ayına alınması konusunda ikna edildiği de kulislerde konuşulanlar arasında.

KILIÇDAROĞLU TEKLİF ETMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kasım 2017 tarihinde partisinin grup toplantısında yerel seçimlerin erkene alınması çağrısında bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Teklif ediyorum; demokrasiyi koruyalım. 17 ay beklemeyelim yerel seçimler için. Buyurun gelin seçimleri erkene alalım. 17 ay beklemenin bir anlamı yok, anlamını kaybetmiştir. Şunu söyleyebilir: Efendim seçimleri erken yapacağız da Anayasa'da hüküm var, 367'yi bulamayız. Söz, CHP'nin sözü, Kılıçdaroğlu'nun sözü. Getir kardeşim Anayasa'yı değiştirelim, erkene alalım bu seçimleri. El mi yaman bey mi yaman çıksın ortaya. Kim milletten kaçıyor, kim kaçmıyor çıksın ortaya. Bu kadar açık, net söylüyorum, demokrasi adına söylüyorum. Demokrasiyi artık daha fazla katletmeyelim, yeter artık. Gidelim seçime, bütün gerçekler ortaya çıksın. Milletten mi korkuyoruz, hayır. Sen milletten korkmuyorsan, millet millet diye sabah akşam geziyorsan, şimdi kendini milli iradenin yerine koyduysan açıkça sana meydan okuyorum. Gel kardeşim seçim yapalım."
 

Son Güncelleme: 29.06.2018 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.