banner388

Görev Dağılımı Belli Oldu

Yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcılarının görev dağılımını açıkladı.

Görev Dağılımı Belli Oldu

Yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcılarının görev dağılımını açıkladı.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 20:29
Görev Dağılımı Belli Oldu
Yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı Beştepe’de gerçekleşti. Toplantının sonrasında Başbakan Yardımcası Numan Kurtulmuş basın mensuplarının karşısına geçerek açıklamlarda bulundu. Kurtulmuş, "Bugün ilk Bakanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirdik. Bu hükümete reform ve atılım hükümeti demek doğru olur. İç ve dış tehditlerle ilgili sunumlar yapıldı. Başbakan yardımcılarının görevleri tespit edildi.
Mehmet Şimşek: Hazine, Merkez Bankası ve kamu bankalarından sorumlu. Numan Kurtulmuş: Diyanet, TRT, AA ve RTÜK’ten sorumlu, Hükümet Sözcüsü Nurettin Canikli: SPK, BDDK ve TMSF’den sorumlu. Tuğrul Türkeş: MGK kararlarının koordinasyonu ve Kıbrıs’tan sorumlu. Veysi Kaynak: TİKA ve İnsan Hakları Kurulları’ndan sorumlu
" açıklamalarını yaptı.

DOKUNULMAZLIK MESELESİ
Dokunulmazlıklar meselesine değinen Kurtulmuş, "Meclis yasama faaliyeti bakımından üzerinde düşen sorumluluğunu yerine getirmiştir. İsteyen AYM’ye müracaat eder. AYM’ye bireysel başvuru yolu açıktır. Yalnız dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili verilecek karar, bu dosyalarla ilgilenecek mahkemeleri ilgilendirecektir. AYM’nin bu bireysel talepleri değerlendirmesi başka bir konudur. Mahkemelerin ne karar vereceğini bilmiyoruz" söyleminde bulundu

BELÇİKA’NIN FEHRİYE ERDAL KARARI
Belçika’nın Fehriye Erdal kararını değerlendiren Kurtulmuş, "Türkiye defalarca taleplerini iletmiştir. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaktayız. Erdal’ın Türkiye’de yargılanması gereklidir" dedi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Herkes kendi perspektifini ortaya koymalı. Görüşmeyiz demek kabul edilebilir değildir" diyerek açıklamalarına son verdi.
Son Güncelleme: 28.07.2016 11:33
Anahtar Kelimeler:
BakanGörevDevir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.