banner388

Fatih Erbakan Referandumdaki Safını Belirledi

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, referandum sürecini değerlendirerek safını açıkladı.

Fatih Erbakan Referandumdaki Safını Belirledi

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, referandum sürecini değerlendirerek safını açıkladı.

10 Şubat 2017 Cuma 13:52
Fatih Erbakan Referandumdaki Safını Belirledi

Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın konuğu olan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan,  merhum Necmettin Erbakan'ın da başkanlık sistemine karşı olmadığını belirterek, "1970'lerde Milli Selamet Partisi Genel Başkanı olarak yaptığı açıklamalarda fikirlerini ifade ettiğinde Başkanlık sisteminin Türkiye için faydalı olduğunu beyan etmiş. Ve nasıl bir başkanlık sistemi olması gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulunmuş." dedi.  

Erbakan sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Sonrasında Refahyol hükümetinin Başbakanı olduğu dönemde içinde bulunduğu şartlar dolayısıyla yaptığı bir açıklaması var. O açıklamasında 'Biz meselelerimizi çözelim başkanlıkmış şuymuş buymuş bunlar bir şekilden ibarettir' diyor. Milli Görüşün lideri Erbakan Hocamız başkanlık sisteminin faydaları olduğunu bu faydaların sağlanabilmesi için başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini ifade etmiş ama bu başkanlık sistemi olmadan hiç bir iş yapılamaz bir ölüm kalım meselesidir şeklinde bir yaklaşımdan ziyade teknik bir olay olarak konuya bakmış. Biz başkanlığa karşı değiliz. Halkın seçtiği bir başkan olması lazım. Burada başkanı halkın seçmesi son derece faydalı. Burada iki başlılığın ortadan kalkması son derece faydalı. Koalisyonların ortadan kalkması, etkili hızlı yönetimin olması faydalı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.