banner388

Erdoğan'dan Yanıt Gecikmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başkanlık Sistemini Bu Ülkede Kan Dökmeden Gerçekleştiremezsiniz” Diyen Ana Muhalefet Partisi Lideri Kılıçdaroğlu’nu Sert Sözlerle Eleştirdi

Erdoğan'dan Yanıt Gecikmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Başkanlık Sistemini Bu Ülkede Kan Dökmeden Gerçekleştiremezsiniz” Diyen Ana Muhalefet Partisi Lideri Kılıçdaroğlu’nu Sert Sözlerle Eleştirdi

12 Mayıs 2016 Perşembe 14:47
Erdoğan'dan Yanıt Gecikmedi

Ankara’da düzenlenmiş olan ‘Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade’ programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kan dökmek; diktatörlerin, zalimlerin, bazen de meczupların işidir. Ana muhalefetteki şahsın bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum” dedi.
Erdoğan, başkanlık sistemi konusundaKki halkın kararının uygulanacağını ifade ederek, “Er ya da geç bu milletin önüne yeni anayasa, başkanlık gelecek” diye konuştu.

“BİZ İKİ TANE GÜLÜCÜĞÜNÜZE BU VATANIN BİRLİĞİNİ DEĞİŞMEYİZ“

Cumhurbaşkanı Erdoğa'nın vize muafiyeti için Türkiye’den ‘terörle mücadele kanununu yumuşatmasını’ isteğinde bulunan Avrupa Birliğine de yine sert sözle sarfederek, “Siz ne zamandır Türkiye’yi idare etmeye başladınız. Kim size bu yetkiyi verdi?” diye sordu. Terörle mücadelenin kesinlikle yumuşamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı, Avrupa Birliğine de, “Biz iki tane gülücüğüne bu vatanın birliğini değişmeyiz, bunu böyle bilin” dedi. Birliğe bir kez daha rest çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine terör örgütünü muhatap alacak kadar küçülmeye razıysa bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Çünkü biz terör örgütüne hangi gözle bakıyorsak onların tezlerini savunanlara da aynı gözle bakarız” ifadelerini kullandı.
 
“ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM”

Erdoğan, Bangladeş’te Cemaat-i İslami partisinin lideri Nizami’nin idam edilmesini de kınayarak, “Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami’nin idamından duyduğum derin üzüntüyü sizlerle paylaşmak istiyorum. Nizami’ye AllaH’tan rahmet, dünya Müslümanlarına başsağlığı diliyorum” dedi. “Zalimler için yaşasın cehennem” ifadesini kullanan Erdoğan, “Türkiye’nin Dakka Büyükelçisini geri çağırdığını da belirtti.
Türkiye’nin haksızlığa uğrayan herkesin temsilcisi olmaya çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı, idam edilen Müslüman olunca ne AB’den ne de başkalarında bir ses çıkmadığına da değindi. Erdoğan, Nizami’nin idam edilmeden önce yazdığı mektuptan bir kısım da okudu.
 

Son Güncelleme: 09.06.2016 17:36
Anahtar Kelimeler:
ErdoğanCumhurbaşkanıAb
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.