banner388

Başbakan Yıldırım’dan Amerika açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Orta Doğu’da terörle mücadele konusunda başka bir terör örgütüne destek vererek yürüttüğü çalışmaları hayal kırıklığı olarak tanımladı.

Başbakan Yıldırım’dan Amerika açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım Orta Doğu’da terörle mücadele konusunda başka bir terör örgütüne destek vererek yürüttüğü çalışmaları hayal kırıklığı olarak tanımladı.

27 Kasım 2017 Pazartesi 23:03
Başbakan Yıldırım’dan Amerika açıklaması

Londra’da Katıldığı Uluslararası Stratejik Çalışma Enstitüsünde konuşan Başbakan Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Amerika’nın PYD/YPG terör örgütüne verdiği desteği hayal kırıklığı olarak tanımlayan Yıldırım, "Dünya olarak içinden geçtiğimiz bu dönemde kırılganlık ve hassasiyetler karşısında doğru siyasi kararların verilmesi hayati öneme sahip. Orta Doğu dediğimiz bölge Türkiye'nin komşu olduğu, birbirinden çok farklı stratejik havzadan oluşmaktadır. Kafkaslar'ı, Karadeniz, Arap yarımadasını dahil edebiliriz. Türkiye'nin etrafındaki geniş coğrafyayı ele alıyoruz demektir. Bunun ortak unsuru Türkiye'dir, Anadolu'dur. Buradaki dinamiklerden birinci dereceden etkilenmektedir. Bu etkileşimi sadece tehditler ve fırsatlar çerçevesinde görmek eksik olur. Türkiye'nin çevresiyle etkileşimi, sorumlu olduğumuz roller penceresinden dikkate alınmalıdır. Türkiye'nin dış politikasının özü bu anlayışa dayanır. İnsani anlayışla da çevresindeki insan faktörünün en ince detaylarını ele akmaktadır. Bütün bunları yaparken Türkiye'nin her başarısının çevresini olumlu yönde etkilendiğini belirtmek isterim” dedi.

"Orta Doğu çatışmaların, kan, gözyaşının, terörün hakim olduğu coğrayafa dönüştü"

Orta Doğu'da insani trajedinin en ön sıraya çıktığını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Uzun yıllardır devam eden İsrail-Filistin sorunu, 2003 yılında Irak Savaşı, Suriye'deki iç savaşın etkileriyle beraber kanayan coğrafya haline gelmiştir. Orta Doğu tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlere miraslar bırakan medeniyet beşiğidir. Barış ve hoşgörü içerisinde bir arada yaşamanın geçmişte en güzel örneklerini sunan bölgedir. Bölgedeki kriz ortamından, otorite boşluğundan, iç savaştan beslenen terör örgütleri, komşularını değil dünyayı etkileyen belaya dönüşmektedir. Sadece sosyopolitik alanda değil, ekonomik alanda da zengin potansiyele sahip bu bölgenin dünya için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Yolsuzluk, istikrarsızlık, radikalleşme akımıyla yaşayan insanların ızdırap çektiği bölgeye dönüşmüştür. Orta Doğu çatışmaların, kan, gözyaşının, terörün hakim olduğu coğrafyaya dönüştü" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.