banner388

Başbakan Yıldırım'dan son dakika taşeron açıklaması

Aylardır beklenen taşerona kadro müjdesi hakkında Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'dan son dakika taşeron açıklaması

Aylardır beklenen taşerona kadro müjdesi hakkında Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu.

04 Aralık 2017 Pazartesi 23:56
Başbakan Yıldırım'dan son dakika taşeron açıklaması

Kore ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında basın açıklaması yapan Başbakan Binali Yıldırım, “Taşeron olarak çalışanların kadroya, kamuya kadroya alınması, sürekli çalışan hale getirilmesi yönünde Çalışma, Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın yaptıkları çalışmalar tamamlandı ve bu konudaki düzenleme son şeklini aldı. Esas itibarıyla bu statüde çalışan yüzbinleri ifade edeceğimiz kişilerin kamuda işçi statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışmasını öngören bir düzenleme gerçekleşecek. Bununla ilgili detaylar 12 maddeden oluşuyor, detayları Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız bu hafta içerisinde ilgili taraflarla paylaşmış olacak. Muhtemelen yarınki grup toplantımızda da Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuya değinebilir” diye konuştu.

Enflasyon soruldu

Enflasyon oranlarına ilişkin soruya ise Yıldırım, “11. ay açıklandı. Dolayısıyla bu oran, beklediğimizden biraz yüksek geldi. Genel olarak yılın ilk ikinci yarısından itibaren enflasyonda yukarı doğru bir kıpırdanma var. Bunun geçici bir durum olduğunu düşünüyoruz. Aralık ayındaki oranın bundan daha düşük olacağını düşünüyoruz. 2018’de bu oran daha da düşecek. İki tane temel sebep ön plana çıkıyor, bir tanesi yüksek büyüme olduğu zaman enflasyonun yukarı seviyede olması mümkün. İkincisi, tabii son birkaç ayda küresel finans piyasalarında yaşanan kur hareketleri ve buradaki dalgalanmalar da kısmen enflasyon oranına etki ediyor. Bütün bunları dikkate aldığımızda önümüzdeki sene enflasyonu tek haneli orana düşürmek olacaktır. Bu yönde de bazı önemli kararlar almış olacağız. Bunların da çalışmaları devam ediyor” karşılığını verdi.

Son Güncelleme: 04.12.2017 23:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emekli taşeron 2017-12-05 10:28:10

kim ne düşünür bilmem ama. 1 milyon taşeron işçini kadro zırhına büründürmek yanlıştı. özel sözleşmeli işçi yapılması doğru bir yol.. özellikle belediyelerde yüzde 40 kişi çalışmadan maaş alıyor. işini yapmıyor. bu adamlara nasıl kadro vereceksiniz.. kadro verildiği anda kimse işe gelmez işini yapmaz.. sonra yenide şirket işçi almak zorunda kalınacak. yazık değilmi bu ülkeye . devletin elinde mutlaka işini yapmayanın işine son verecek bir mekanızma olmalı.. yoksa yazık..bundan sonra alınacak işçilerde sözleşmeli olmalı.. özellikle belediyelerde bu işe gelmeyen çok. müdürler bu işe göz yumuyor. korkuyorlar gerekeni yapmıyorlar... kesinlikle bu tür insanlara göz açtırmamalı.. yoksa arkası kesilmez.