banner388

Uyanık, Samsunspor’a Chelsea modelini düşünüyor

Efsane Başkan İsmail Uyanık, “Samsunspor’u bir şirket gibi yönetmeme Samsun halkı izin verirse, ben kulübü şirketleştirip kuvvetli bir finans grubuyla, bana destek verecek Samsunlu iş adamlarıyla futbol adına doğru işler yapmaya ve kulübü fabrika ayarlarına geri döndürmeye talibiz. Şirketleşme sonrasında kulübümüz yine ayakta kalacak. 

Uyanık, Samsunspor’a Chelsea modelini düşünüyor

Efsane Başkan İsmail Uyanık, “Samsunspor’u bir şirket gibi yönetmeme Samsun halkı izin verirse, ben kulübü şirketleştirip kuvvetli bir finans grubuyla, bana destek verecek Samsunlu iş adamlarıyla futbol adına doğru işler yapmaya ve kulübü fabrika ayarlarına geri döndürmeye talibiz. Şirketleşme sonrasında kulübümüz yine ayakta kalacak. 

29 Mayıs 2018 Salı 16:12

Samsunspor Haber - Samsunspor’un efsane başkanlarından İsmail Uyanık, 2 Haziran’da yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulda şirketleşmeye gidilirse başkan adayı olacağını açıkladı. Mali sıkıntılar yaşayan ve kayyum tarafından yönetilen Samsunspor’da seçimli genel kurul 2 Haziran’da çoğunluğa bakılmadan yapılacak. Şu ana kadar geçen süreçte başkan adaylığı için açıklama yapan tek isim olan kulübün eski başkanlarından İsmail Uyanık, Nuri Asan Tesisleri’nde yaptığı başın açıklaması ile başkan adaylığı duyurusunda bulundu. Uyanık, genel kurulda şirketleşme yetkisi başkana verilirse başkan adayı olacağını ifade etti. 

FABRİKA AYARLARINA DÖNECEĞİZ


Samsunspor’u eski günlerden daha güçlü bir şekilde ayağa kaldıracaklarını vurgulayan İsmail uyanık, “Samsunspor’u bir şirket gibi yönetmeme Samsun halkı izin verirse, ben kulübü şirketleştirip kuvvetli bir finans grubuyla, bana destek verecek Samsunlu iş adamlarıyla futbol adına doğru işler yapmaya ve kulübü fabrika ayarlarına geri döndürmeye talibiz. Şirketleşme sonrasında kulübümüz yine ayakta kalacak. 

BORÇLARDAN KURTULMAYI İSTİYORUZ


Diğer faaliyetlerine devam edecek, şirket ve kulüp iç içe çalışmaya devam edecek. Buradaki kazancımız, kulübün borçlarından kurtulması olacak. Kulübümüz bundan sonra kimseye el açmayacak. Kendi taraftarımıza bundan sonra sadece kombine satmak için gideceğiz. Kendi belediye başkanlarımıza, siyasilerimize sürekli kulübün zafiyetlerinden kaynaklanan maddi problemleri için gitmeyelim. Bize altyapı tesisleri yapmaları için gidelim. Artık onları bir para ağacı olarak görmek, sürekli onlardan bir şey istemek duygusundan vazgeçip şirketleşmek istiyoruz. Bu kulübü borçsuz, kimseye el açmayan, kendi inisiyatifi tarafından yönetilebilir bir kulüp olduğunu herkese göstermek istiyoruz. Şirketleşme amacımız budur” dedi. 


CHELSEA MODELİNİ İSTİYORUZ 

"Samsunspor Türkiye’deki iflas sınırında olan kulüpler gibi bir şirketleşmeye gitmeyecek" diyen Uyanık, “Başkan olursam benim 2 şapkam olacak. Bir tanesi Samsunspor Kulübü Derneği Başkanı şapkası, diğeri de şirketteki alacağım görevdir. Onu henüz görüşmedik. Bir Altırnordu, İstanbulspor, Başakşehir, Kasımpaşa, Adanaspor Kulübü tarzında hakim hissenin kişiler tarafından olduğu şirket biçimine geçeceğiz. Bir Chelsea’daki Abramoviç tarzında şirket istiyoruz. Allah bize o günleri de gösterirse Samsunspor Avrupa Şampiyonluğuna oynar, bizim grubumuz da Abromoviç kadar zengin olur inşallah. Böyle bir şirket yapısı düşünüyoruz. Sadece borsada hisselerin belirli bölümünü halka açık şekilde yapıp yine dernekler modunda yönetilen bir kulüp olmak istemiyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 29.05.2018 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2018-05-29 16:49:03

Kulağa hoş geliyor. İnşAllah bu takım sağlam temellerle birkaç seneye Süper Lig de olur.

Avatar
Tek Kelime 2018-05-29 17:50:04

ADAMSIN !

Avatar
Aka 2018-05-29 20:02:08

Onun adı liverpol modeli

Avatar
Murat 2018-05-29 16:47:55

Yahu bu şehirin 15 sene spor bakani vardi. Bizden bir cacik olmaz çelsi modoli inğilize uygun. Bize lazim başka hesaplar. Sansunun neyi kaldi satilmadikda nasil şirketleşecen kim sponsor olur. Bir kulup değil bir şehir kümeden ve gönüllerden düştü. Elveda samsun...

Avatar
Metin 2018-05-30 12:10:09

Murat kardeş İsmail Uyanık başkan takımı yükselteceğine inanmasa gelmez Arkasında Samsun'da büyüyen Robert Yüksel Yıldırım var(kendisi açıkladı tv programında) gidin internete yazın kimmiş bu adam Abramovic gibi zengin ve milyarder inşAllah güzel günler çok yakın.

Avatar
ÖZSAMSUNLU 2018-05-30 08:47:04

samsunsporu gerçekten seven üyeler bu oluşuma destek verecektir. başarısını istemeyen hain kalleşlerde şirketleşmesini istemeyeceklerdir onun içinde olumsuz yönde oy kullanacaklardır bakıp görecegiz?

Avatar
nesatk 2018-05-30 09:34:59

Şirketleşme konusu çok geç kalınmış bir adımdı zaten...

Avatar
BAFRALI 2018-05-30 10:57:19

ADAMSIN BAŞKAN. BAŞKA DİYE SORANLARA İNAT SADECE SAMSUNSPOR.