banner388

TFF, sezonu tescil etmek üzere son kez toplanacak ... Samsunspor ŞAMPİ...

Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. Ve 3. Ligler Kulüpler Birliği bu hafta içi son kez bir araya gelecek. TFF, alt liglerin akıbeti ile ilgili son kararı büyük ihtimalle bu toplantı da açıklayacak

TFF, sezonu tescil etmek üzere son kez toplanacak ... Samsunspor ŞAMPİ...

Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. Ve 3. Ligler Kulüpler Birliği bu hafta içi son kez bir araya gelecek. TFF, alt liglerin akıbeti ile ilgili son kararı büyük ihtimalle bu toplantı da açıklayacak

21 Haziran 2020 Pazar 20:37
TFF, sezonu tescil etmek üzere son kez toplanacak ...  Samsunspor ŞAMPİ...

 Akıbeti merakla beklenen alt ligler için Türkiye Futbol Federasyonu ile 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği yeniden bir araya gelecek. Yapılan ilk toplantının ardından oynatılmasına karar verilen alt ligler için, daha sonraki toplantıların hepsinden önce ‘tescil kararı çıkacak’ yorumları yapılmasına rağmen hiç birisinden tescil kararı çıkmamıştı. Türkiye Futbol Federasyonu, 25 Haziran’da kulüplerle büyük olasılıkla son kez bir araya gelecek.

BU KEZ OLABİLİR

Kulüplerin önerilerini bir kez masaya yatıracak olan Türkiye Futbol Federasyonu kulüplerin %75’inde fazlasının yazılı olarak müracaat etmesinden dolayı ligleri tescil etme hakkını kullanarak kararını bu yönde verebilir. Alt liglerde yalnızca 8 kulüp maçların oynanmaya devam etmesi yönünde taleplerini dile getirdiler. Türkiye Futbol Federasyonu hafta içi kulüplerle yapılacak olan bu kritik toplantıda kulüplerin önerisini kabul edip tescil kararını açıklayabilir.

SİSTEM NASIL OLACAK ?

Türkiye Futbol Federasyonu’nun tescil kararını açıklayacak olmasının ardından ortaya çıkacak tablonun belli olduğu söyleniyor. Tescil kararı alınırsa grubunda lider olanlar bir üst lige yükselecek,  2, 3, 4 ve 5.sıradaki takımlar tek maç usulü Play-Off  maçları oynanacak. Küme düşmesi kesinleşecek olanlar küme düşecek diğer takımlar ise ligde kalacak. Buna göre gelecek sezon için yeni bir grup yapılanması başlayacak.

FİNAL ERTELENDİ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun tescil kararını almasında ki etkenlerden birisi de ülkemizde oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finalinin tarihinin FİFA ile anlaşarak değişmesi oldu. Kulüplerin bazılarının tavrını değiştirmeleri de kararın alınmasında önemli etken olarak başrol oynadı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Salı yada Çarşamba günü bir araya gelerek Cuma gününe kadar kararı açıklaması bekleniyor.

Haber: Özgür KALANBAK

Anahtar Kelimeler:
SamsunhaberSamsunsporSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Sağlam 2020-06-22 01:21:35

Başlığınıza yorum yazıyorum. Olmaz öyle şey. Hukuki sorun doğar.