banner388

TFF 1. Lig heyecanı Samsunspor maçıyla başlıyor!

Spor Toto 1. Lig'de 2022-2023 sezonu yarın oynanacak Altay - Samsunspor ile start alacak.

TFF 1. Lig heyecanı Samsunspor maçıyla başlıyor!

Spor Toto 1. Lig'de 2022-2023 sezonu yarın oynanacak Altay - Samsunspor ile start alacak.

11 Ağustos 2022 Perşembe 12:10
TFF 1. Lig heyecanı Samsunspor maçıyla başlıyor!

Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonu yarın başlayacak. Sezonun açılış maçında Altay evinde Samsunspor ile karşı karşıya gelecek. Bu hafta Bandırmaspor haftayı maç yapmadan geçecek. Bu sezon Pendikspor, Bodrumspor ve Sakaryaspor, TFF 2. Lig'den yükselen takımlar oldu. Altay, Göztepe, Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor ise Spor Toto Süper Lig'den bir alt lige düştü. 1. Lig'de daha önce play-offlarda kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi bu sezondan itibaren tüm müsabakalarda uygulanacak.Sezonu ilk iki sırada tamamlayacak olan takım direkt Spor Toto Süper Lig'e yükselecek. Ligi 3., 4., 5., 6. ve 7. sırada bitiren ekipler ise play-off oynayacak. 

HEYECAN BAŞLIYOR 

Bu sezon değişen statüyle, ligi 3. sırada bitirecek takım doğrudan play-off finaline yükselecek. Ligi 4, 5, 6 ve 7. sırada tamamlayan takımlar da tek maç eleme usulüne göre birbirleriyle karşılaşacak. Müsabakalar, 4. ve 5. takımların sahasında tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu karşılaşmaları kazanan takımlar, ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımın sahasında olacak şekilde, çift maç eleme usulüne göre karşılaşacak. Bu mücadeleler sonucunda kazanan takım ikinci finalist olarak play-off finaline çıkacak. Play-off finali tarafsız sahada tek maç eleme usulünü göre yapılacak. Ligin son 4 sıra yer alan takımlar da TFF 2. Lig'e düşecek.Spor Toto 1. Lig'de ilk hafta programı şöyle:

12 Ağustos CUMA 
-------------------------
21.00 Altay - Samsunspor

13 Ağustos CUMARTESİ
----------------------------------
17.00 Manisa FK - Boluspor
19.15 Ç.Rizespor - A.Keçiörengücü
21.45 Gençlerbirliği - Altınordu
21.45 Eyüpspor - Denizlispor

14 Ağustos PAZAR
-------------------------
17.00 Bodrumspor - Yeni Malatyaspor
20.00 Sakaryaspor - Göztepe

15 Ağustos Pazartesi

19.00 Adanaspor - Tuzlaspor
21.00 Büyükşehir Belediye Erzurumspor - Pendikspor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.