banner388

Samsunspor'un Yeni Stadı Neden Gecikti?

2. devreye yetiştirilmesi planlanan Samsunspor'un yeni stadı neden hala bitmedi, ne zaman açılacak? İşte proje müdüründen açıklama.

Samsunspor'un Yeni Stadı Neden Gecikti?

2. devreye yetiştirilmesi planlanan Samsunspor'un yeni stadı neden hala bitmedi, ne zaman açılacak? İşte proje müdüründen açıklama.

02 Şubat 2017 Perşembe 16:37
Samsunspor'un Yeni Stadı Neden Gecikti?

Samsunspor - 4 Ağustos 2013'te temeli atılan TOKİ tarafından 140 bin metrekarelik alanda inşa edilen Samsunspor'un yeni stadyumu ne durumda? Planlanandan yaklaşık 2-3 aylık bir gecikmeyle yapımına devam edilen Samsunspor'un UEFA standartlarındaki stadında bu aralar yoğun kar yağışı da işçileri zorluyor.

Nou Camp Örnek Alındı    

Yeni statta çim serim işlemi bitti ve koltuklardaki 'Samsunspor' yazısı için farklı varyasyonlar denenmeye devam ediliyor. Statta ince işlerin yapımı halen devam etmekte ve Barcelona'nın maçlarını oynadığı Nou Camp örnek alınarak tribünlerin 15 dakika içerisinde boşaltabilmesi amacıyla turnike sayısı 72 olarak belirlenen statta, yüklenici firmanın proje müdürü Halil Çalışkaner, stadın geç kalmasının nedenleri hakkında bilgi verdi. 

'Ciddi ve ağır bir proje' 

Yaşanan bu gecikmenin büyük nedenin UEFA standartlarında olan değişiklikler olduğunu belirten Çalışkaner, şunları söyledi: "Projemiz ciddi ve ağır bir projedir. Cephe kabuğunda dört farklı çeşit malzememiz bulunuyor. Hepsinin çelik detayları var. Çatının yapımında mimarımız Karadeniz dalgasından esinlenmiş. O formu yakalayabilmek için proje detaylarına ihtiyaç duyduk. Sadece tam formu yakalamak için hassas davranıyoruz" 


Kayanak: Gazete Gerçek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2017-02-03 10:07:26

Gecikme olmuş artık yapacak bir şey yok ancak; mazeretler de anlamsız. Kaç tane şehirde statlar bitti faaliyete geçti. Bizler de o kadar saf değiliz sayın yetkili.