banner388

Hatayspor maçının öne  çıkan notları

Bugüne kadar Hatayspor ile Samsunspor arasında oynanan üç lig maçını da ev sahibi ekipler ikişer gol atarak kazanırken, Süper Lig tarihindeki tek karşılaşmadan bu sezon Karadeniz ekibi 2-1 galip ayrıldı.

Hatayspor maçının öne  çıkan notları

Bugüne kadar Hatayspor ile Samsunspor arasında oynanan üç lig maçını da ev sahibi ekipler ikişer gol atarak kazanırken, Süper Lig tarihindeki tek karşılaşmadan bu sezon Karadeniz ekibi 2-1 galip ayrıldı.

17 Mart 2024 Pazar 14:41
Hatayspor maçının öne  çıkan notları

Samsunspor Haber - Trendyol Süper Lig'de haftanın önemli karşılaşması olan Hatayspor - Samsunspor maçına artık sayılı dakikalar kaldı. Kırmızı beyazlı ekibin, ligde üst sıralara tırmanma mücadelesinde büyük yeri olan Hatayspor karşılaşmasında bazı detaylar ön plana çıkıyor. İşte sizler için iki takımın buraya gelene kadar ligde varolan istatistikleri;  

- Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Hatayspor, Aralık 2021'den bu yana üst üste iki iç saha mağlubiyeti almıyor (hükmen sonuçlar hariç). Bu sezon deplasmanda oynadığı 14 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Samsunspor (yüzde 7), 1991/92'den (0/15) bu yana dış sahadaki en düşük galibiyet yüzdesinde kaldı.

- Süper Lig'e o sezon yükselen takımlarla oynadığı son üç maçın ikisini kaybeden Hatayspor (1B), daha önceki 10 karşılaşmada aldığı mağlubiyet sayısını yakalama tehlikesi yaşıyor (5G 2B 3M). 2024 senesinde Süper Lig'de Samsunspor'dan (6) daha fazla galibiyet alan sadece üç takım bulunuyor (Galatasaray; 11, Fenerbahçe; 10 & İstanbul Başakşehir; 7) ancak Karadeniz ekibinin üst üste iki maç kazandığı son süreç Aralık 2023'te geldi.

- Süper Lig'in 2023/24 sezonunda yediği gollerin en büyük bölümü maçların son 15 dakikalık bölümünde gelen takım Hatayspor (%35; 14/40). Samsunspor ise bu süreçte attığı 35 golün 12'sini bu zaman diliminde kaydetti (%34). Bu sezon Süper Lig'de en fazla gole sebep olan hatası bulunan oyuncu, Hatayspor forması giyen Erce Kardeşler (5). Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2014/15'ten bu yana daha yüksek sayıya ulaşan tek kaleci, 2015/16'da bu şekilde 10 gole sebebiyet veren Fernando Muslera.

- Süper Lig'de görev yaptığı son beş maçta dört golde pay sahibi olan Carlo Holse (2 gol & 2 asist), daha önceki 20 karşılaşmada ulaştığı sayıyı geride bırakmak istiyor (3 gol & 1 asist). Bu sezon Süper Lig'deki altıncı golünü son hafta Ankaragücü filelerine gönderen Samsunspor orta sahası Olivier Ntcham, en üst lig kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı. Kamerunlu oyuncu, kariyerinde daha fazla gol sevinci yaşadığı tek sezonu 2022/23'te Championship'te Swansea formasıyla geçirdi (8). Volkan Demirel, Hatayspor'un başında yabancı teknik direktörleri konuk ettiği sekiz Süper Lig maçının hiçbirini kaybetmedi (5G 3B) ve bu karşılaşmalarda toplam 16 gol sevinci yaşadı.

Anahtar Kelimeler:
HataysporSamsunspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.