banner388

Futbolcular laktak testinden geçtiler

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Samsunspor'da futbolcular, bugün laktak testinden geçtiler. 

Futbolcular laktak testinden geçtiler

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Samsunspor'da futbolcular, bugün laktak testinden geçtiler. 

18 Temmuz 2018 Çarşamba 19:32
Futbolcular laktak testinden geçtiler

Samsunspor Haber - İkinci Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluğun en güçlü adayı kırmızı beyazlı ekipte, hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Günü çift antrenmanla geçiren Samsunspor'da bugün oyuncuların dayanıklık derecelerine bakıldı. 

PERFORMANSLARI BEĞENİLDİ

Laktak testine tabi tutulan kırmızı beyazlı oyuncular, performanslarıyla beğeni topladı. Testlerde oyuncularımız, gruplar halinde zamana karşı koşu ve dayanıklılık antrenmanı yaptı. Kırmızı-beyazlı ekibimiz bu akşam saat 18.00'de yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek. 

LAKTAT TESTİ NEDİR?

Laktat testi, kandaki veya beyin omurilik sıvısındaki (BOS) laktat seviyesini ölçer. Kanda oksijen düzeyinde azalma laktatın seviyesinde yükselmeye neden olur. Oksijen azalmasının yanı sıra laktatın aşırı üretimi veya kandan temizlenmesini engelleyen durumlar da laktatı yükselten sebeplerdir. Hücreler tarafından besinlerin enerjiye dönüştürülmesi esnasında ortaya çıkan maddelerden biri olan laktat, kanın asiditesine göre laktik asit halinde de bulunabilir. Çeşitli hastalıklarda yapılan bir test olmasının yanında, sporcuların performansı ile ilgili olarak da kullanılır. 

Haber: Özgür KALANBAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.