banner388

Alman teknik adam  MARKUS GISDOL  HAKKINDA  HER ŞEY

Yılport Samsunspor'un yeni Alman teknik direktörü Markus Gisdol kimdir? Almanya’da Hoffenheim, Hamburg, Köln gibi takımları çalıştıran Gisdol ile ilgili merak edilenler

Alman teknik adam  MARKUS GISDOL  HAKKINDA  HER ŞEY

Yılport Samsunspor'un yeni Alman teknik direktörü Markus Gisdol kimdir? Almanya’da Hoffenheim, Hamburg, Köln gibi takımları çalıştıran Gisdol ile ilgili merak edilenler

11 Ekim 2023 Çarşamba 09:55
Alman teknik adam  MARKUS GISDOL  HAKKINDA  HER ŞEY

Samsunspor Haber - Samsunspor 11 yıl aradan sonra yükseldiği Süper Lig’de kabus dolu günler yaşıyor. Ligin ilk haftasında deplasmanda Sivasspor ile 1-1 berabere kalan Kırmızı-Beyazlılar, o maçtan sonra oynadığı 6 maçın tamamını kaybetti. Ligin 5.haftasında oynanan ve 2-0 kaybedilen Antalyaspor karşılaşmasından sonra Samsunspor AŞ ile Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu’nun yolları ayrıldı. Başkan Yüksel Yıldırım, hemen kolları sıvayarak arayışlara başladı. Aykut Kocaman, Abdullah Avcı, Sergen Yalçın, Rıza Çalımbay ile yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlandı.

ART ARDA İSTİFALAR 

Zor günler yaşayan Başkan Yıldırım bu sırada ‘Futbol Direktörü’ pozisyonu için daha önce takımı çalıştıran Fuat Çapa ile anlaştı. Çapa ile anlaşılmasının ardından rota yurt içinden yurt dışına kaydırıldı ve yabancı teknik direktör arayışlarına girildi. Bu süreç içinde oynanan Gaziantep FK ve Çaykur Rizespor maçları da kaybedildi. Gün içinde sıcak gelişmeler yaşayan Samsunspor’da Genel Müdür Soner Soykan önce istifa etti ardından geri döndü. Taraftar Sorumlusu Tonguç Ali Anıl ise görevi bıraktığını duyurdu. Tam bu gelişmeler konuşulurken yeni teknik direktör açıklandı: Markus Gisdol. Samsunspor’u sezon sonuna kadar Markus Gisdol çalıştıracak.  

MARKUS GİSDOL KİMDİR ? 

Tam adı Markus Alfred Gisdol. Almanya’nın Geislingen kasabasında doğdu. Markus Gisdol 54 yaşında. Çalıştırdığı takımlarda genellikle 4-2-3-1 oyun dizilişini tercih ediyor. Markus Gisdol doğduğu kent olan Geislingen’de futbol oynamaya başlıyor. Futbolculuğundaki pozisyonu merkez orta saha. Sırasıyla SC Geislingen, SSV Reutlingen, FC Pforzheim, SpVgg Au/ller takımlarında forma giyiyor.

Pek parlak bir futbolculuk kariyeri olmayan Gisdol, 26 yaşında bir karar alıyor. Saha içini terkedip kulübenin yolunu tutuyor, antrenör olmaya karar veriyor. Tam 25 yıldır antrenörlük yapan Markus Gisdol, kariyerinin ilk yıllarında alt liglerde ve alt yapılarda çalışıyor. Huub Stevens ve Ralf Rangick gibi deneyimli teknik direktörlerin yardımcılığını yapan Markus Gisdol’un kariyer yolculuğundaki dönüm noktası 2013 yılı.

2012-2013 sezonunda Hoffenheim’in başına geçen Gisdol bu kulübün başında 96 maç görev yapıyor. Daha sonra Hamburg ve Köln’ü çalıştıran Markus Gisdol, 6 aylık bir boşluktan sonra Rusya’nın yolunu tutuyor ve Lokomotiv Moskova’nın başına geçiyor. Ancak talihsizlik Markus Gisdol’un yakasını bırakmıyor. Gisdol, takımın başında 12 maç sahaya çıkıyor. Ancak Rusya-Ukrayna savaşı ise hikayenin yarım kalmasına neden oluyor. Rusya’dan ayrılırken ise medyaya yansıyan şu açıklamayı yapıyor:

“Savaştan sorumlu olan bir ülkede görev yapamam. Bu durum benim değerlerime uymuyor. Birkaç kilometre ötede insanlar savaşın acısını çekerken Moskova’da kalıp takımı çalıştıramam.” Rusya’dan ayrılan ve ülkesinin yolunu tutan Markus Gisdol tam 1.5 yıl kapısının çalınmasını bekliyor. O kapıyı ise Samsunspor AŞ çalıyor. Markus Gisdol, Süper Lig’de ilk sezonunu geçiren, 7 maçta sadece 1 puan almış, son 6 maçını kaybetmiş, yetersiz kadrosu bulunan, transfer yasağı alması muhtemel, duygusal olarak çökmüş bir takımın başına geçiyor. Hiç çalışmadığı ortamını bilmediği bir ülkede bakalım nasıl bir performans gösterecek?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ufuk 2023-10-11 20:14:14

Adamda Birkaç Hafta sonra Geldiğine pişman olup Bırakıp gidecek, Bu Kadroyla bu takıma yapılacak hiçbirşey yok Geldiği gibi gidecek.....

Avatar
Bayraktar 2023-10-12 11:12:34

Bu adam Hoffenheim da bir dönem başarılıydı. Sonraki takımlarda başarı gösteremedi. Fazla ümitlenmemek lazım. Bu saatten sonra başka hoca da gelmez. Samsunsporu düşürüp gider. Rezil olmadan gitsek bari.

Avatar
Karabas Markisi 2023-10-12 19:18:03

Geldiğimiz bu noktada ya herro ya merro durumundayız. Kolay olan vazgeçmek, pes etmek, suçlamak, hakaret etmek. Nisan ayında bize şampiyonluğu armağan eden de bu takımdı.Vargücümüzle destekleyeceğiz. Kayyumlardan buralara geldik. Daha 7. Haftada ümitsizlik nedir? Protesto nedir? Bayrak açmak nedir? Destek olmuyorsunuz bari köstek olmayın. Biz son dakikaya kadar bu armanın arkasındayız. Öyle ya da böyle. Başka Samsunspor yok.

Avatar
metn 2023-10-13 12:54:15

başarılar