banner388

Yusufoğlu: Köylünün dağdan bayırdan getirdiği suya gelip saat takacaklar

Son günlerde sıkça dile getirilen tarla sulama sistemlerine takılacak olan su saatleriyle alakalı, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Necati Yusufoğlu çok ses getirecek bir açıklamada bulundu.

Yusufoğlu: Köylünün dağdan bayırdan getirdiği suya gelip saat takacaklar

Son günlerde sıkça dile getirilen tarla sulama sistemlerine takılacak olan su saatleriyle alakalı, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Necati Yusufoğlu çok ses getirecek bir açıklamada bulundu.

22 Mart 2018 Perşembe 12:41
Yusufoğlu: Köylünün dağdan bayırdan getirdiği suya gelip saat takacaklar

Saadet Partisi Ekonomi İşlerinden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Necati Yusufoğlu, “Köylünün imece usulü dağdan bayırdan binbir emekle getirdiği suya belediyeler saat takıyor şimdi. Tek bir karışında emeği olmayan bir yerde fatura kesecek ve para alacak belediyeler” dedi.

TARIM YAPAN ÇİFTÇİNİN TARLASINI SULADIĞI SUYA SAAT TAKILACAK

Büyükşehir Belediye Kanunu çıktığında biz yarın öbür gün köylünün dağdan bayırdan getirdiği suya gelip saat takacaklar dedik. O zaman yetkililer buna daha çok zaman olduğunu söylediler. O zaman geçti şimdi tarımda su kullanan çiftçimizin borusuna belediye gelip su saati takacak. Parası olmayanın tarlasına su da vermeyecekler. Çiftçiyi zaten bitirdiler, bu yasa ile de susuz da bırakacaklar. Köylünün imece usulü dağdan bayırdan binbir emekle getirdiği suya belediyeler saat takıyor şimdi. Tek bir karışında emeği olmayan bir yerde fatura kesecek ve para alacak belediyeler. Bu ceberrut bir idare tarzıdır. Büyükşehir Belediye Yasasından sonra bu işlerin böyle olacağı belliydi kimse konuşmak istemedi.

KÖYLER MAHALLE OLDU, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ SUYUN SAHİBİ OLDU

Yusufoğlu’nun bahsettiği Büyükşehir Belediyeler Yasası ilk çıktığında birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Yolu dahi bulunmayan birçok köyün mahalle statüsüne kavuşması kafalarda soru işaretleri uyandırmıştı. Peki o yasada köylerin su ve orman varlığı hakkında neler söyleniyordu?

İŞTE O MADDE

Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 8914-1 sayılı maddesinde‘’ Bu sınırlar içinde kalan köylerin tüzel kişiliği sona ererek mahalleye dönüşür. Bu şekilde oluşan mahallelerin katılacağı ilçe veya ilk kademe belediyesi, büyükşehir belediye meclisince belirlenir. Orman köylerinin tüzel kişiliği devam eder. Ancak ormanlarla ilgili diğer kanun hükümleri saklı kalmak üzere bu köyler imar bakımından büyükşehir belediyesinin mücavir alanı sayılırlar. Bu köylerde su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütme görev ve yetkisi ilgili büyükşehir belediyesine bağlı su ve kanalizasyon idaresine aittir.’’ ifadesi bulunuyor. Bu maddeye göre, önceki dönemde Büyükşehir belediyelerinin aslında hiçbir emek vermediği köy halkının imece usulü getirdiği su üzerinde, belediyenin söz hakkı bulunuyor. Bu maddeye dayanarak kaynak suyuna su saati takılabiliyor.

Oğuzhan İNCE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-03-22 14:13:36

CHP ile MHP ve saadet parti teşkilatı millete anlattı ama bu Millet anlamadı CHP İLE mhp TBMM de çok çırpındı ancak bizim reise sen herşeyi iyi biliyosun dediler ve oy verdi bu halk sonucuna katlanacak hocam kendi düşen ağlamaz şimdi bende vereceğim AKP ye oy inadına vercem

Avatar
köylü 2018-03-22 13:12:47

büyükşehir belediyesi golf sahasının suyuna saat taksın da, belkide vardır sayaç,gerçek tüketimi samsun halkı ile paylaşsın bakalım aylık tüketim ne kadarmış...

Avatar
misafir 2018-03-22 14:27:31

dünya petrolü bıraktı suyun peşine düştü yağmur yağacağı zaman ilkadım belediyesi tankerle sokakları yıkıyor harcadığı benzinin parası bu halkın cebinden çıkıyor başka yanlış işlerde var ama gereksiz harcamalar yapıyor

Avatar
Halil 2018-03-23 08:11:01

Buyuksehir mademki o suya saat takacak o zaman o su olmayan mahallelerede sebeke suyu goturmek zorundadir