banner388

Yusuf Ziya Yılmaz: Karadeniz'in en temiz şehri Samsun

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karadeniz'in en temiz ve en fazla mavi bayrağa şehrinin Samsun olduğunu söyledi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Karadeniz'in en temiz şehri Samsun

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Karadeniz'in en temiz ve en fazla mavi bayrağa şehrinin Samsun olduğunu söyledi.

10 Nisan 2017 Pazartesi 16:04
Yusuf Ziya Yılmaz: Karadeniz'in en temiz şehri Samsun

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Grup toplantısında meclis üyeleriyle bir araya geldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 18 Temmuz'da başlayacak olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.


Başkan Yılmaz, "Bu olimpiyat şu ana kadar dünyada yapılmış olan uluslararası spor müsabakalarının en fazla katılımlı en fazla sansasyonel sonuçları olan, en fazla medyanın ilgilendiği bir spor organizasyonu olacak. Bir kere Samsun'a 10 bin insan gelecek. 10 bin insanı burada misafir edeceğiz. Bunun aşağı yukarı 5 bine yakını sporcu, geri kalanları Medya, antrenörler, sporcuların yakınları ve aileleri olacak. Bu olimpiyatlara 73 ülke katılacak. Şu ana kadar uluslararası düzeyde, hatta ulusal düzeyde kendimizi yeteri kadar tanıtamadık. Bu anlamda Samsun hak ettiği yerde değil. Şimdi bu olimpiyatla aslında istesek de istemesek de Samsun ile ilgili haberler yapılıp dünyaya şehirle ilgili algıyı anons edecek, haber yapacak kişiler gelecek buraya. 10-15 gün burada kalacaklar ve kaldıkları süre içerisinde Samsun'da gezecekler, selfie yapacaklar, fotoğraf çekecekler, gördükleri görselleri oralara servis edecekler" dedi.


BOYASIZ BİNA KALMAYACAK
Başkan Yılmaz, “Çok üstüne basa basa söylüyorum; bu adamların burada oldukları süre içerisinde en çok bizi rahatsız eden şeyler sıvasız boyasız yarım kalmış inşaatların kötü görselleri olacak. Bunlar onların ülkelerinde olmayıp bizde olan bir şey. Sürekli ailesinin Samsun'u anlattığı bir çocuk bugün Samsun'a gelse ilk söyleyeceği, İlk göreceği şeyler işte bu sıvasız boyasız evler olacak. Hepinizin bildiği gibi bizim imar kanunlarımızda, belediye kuruluş kanunları da bize bu binalara müdahale etme hakkını veriyor. Biz bunu sadece şehir merkezinde değil İnşallah ilçelerimize de taşıyalım. Bu konuyu kendinize dert edinmenizi istiyorum. Bunu yaparsak çok büyük bir başarı öyküsü yazacağız" diye konuştu.

EN TEMİZ ŞEHİR SAMSUN
Karadeniz'in en temiz şehrinin Samsun olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Bizim en az 10 tane Mavi Bayrak almamız lazım, demiştim ve konuyu özellikle dert edinip takip ettirdim. Şimdi 5 tane daha Mavi Bayrak aldık. Karadeniz'de Mavi Bayrak sadece Ordu'da o da bir noktada bir plajda var. Şimdi bizim yedi noktamızda artık Mavi Bayrak dalgalanacak. Bunu anamızın ak sütü gibi hak ettik" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz son olarak şunları söyledi; "19 Mayıs 2019, bu 2023’e giden süreçte önemli bir dönemeç olacak bizim için. 19 Mayıs şehri olarak, bize de böyle bir vizyon biçilir ve önümüze konulursa hazırlıklı olmalıyız. Onun için biz şimdiden olimpiyata yönelik bu hazırlık sürecini de işin içine katarak, 2019’a bir hazırlık dönemini başlatmalıyız. Bununla ilgili bir organizasyon komitesi kuralım diye düşünüyorum. Bir 19 Mayıs 2019’a hazırlık komitesi kuralım. Bu komite belirli aralıklarla toplansın. Estetik olabilir, mimari olabilir, tarih olabilir, turizm olabilir, kırsal kalkınma ile ilgili olabilir, çevre bilinci gelişmiş bir şehir olmak için ilçelerimizi de işin içine katarak birçok başlıkta bu komite hazırlık yapabilir. Türkiye'nin 81 ili 30 büyükşehri varsa, bu büyük şehirlerin içerisinde 19 Mayıs 2019’la ilgili en çok iddiası olan şehir herhalde Samsun olmalıdır diye düşünüyorum."

Son Güncelleme: 11.04.2017 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsunlu hakan 2017-04-10 18:09:01

sen olmasan kabul

Avatar
Yok cnm 2017-04-11 00:02:28

Adamin mantık düz abi yicek bsi kalmadı samsunu temizledim demek istedi galiba,,,,