banner388

Yılana Bastı Canından Oldu

Hayvan otlatan yaşlı adam yılanın üzerine bastı. Yılan adamı orada soktu ve yaşlı adam yaşamını yitirdi.

Yılana Bastı Canından Oldu

Hayvan otlatan yaşlı adam yılanın üzerine bastı. Yılan adamı orada soktu ve yaşlı adam yaşamını yitirdi.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 12:23
Yılana Bastı Canından Oldu

Samsun'un Canik'in Düzören Mahallesi'nde gerçekleşen olayda alınan bilgiler doğrultusunda 4 çocuk babası olan 81 yaşındaki Halis Öcal, kendi bahçesinde hayvan otlattığı sırada yılanın üstüne bastı. Bu esnada ayağına dolaşan yılan yaşlı adamı orada soktu. Yaşlı adam yılanı hemen öldürdü.Fakat yılanın zehri kısa sürede etkisini gösterince, kendi bahçesinde yaşamını yitirdi. Hayvanların başka birinin mısır bahçesine girdiğini gören mahalle sakinleri adama seslendiler fakat adam ses vermeyince adamın olduğu yere giden mahalleliler Halis Öcal'ı yerde yatarken buldular.
Komşuları olayı hemen Mahallenin Muhtarı olan Fahri Yılmaz'a söylediler. Muhtar da jandarmaya ve sağlık ekiplerini arayarak bilgi verdi. Bölgeye gelen jandarma ile sağlık ekipleri adamın öldüğü teşhisini koydu. Halis Öcal'ın hemen yanında kendini sokan ve ölü olan yılan bulundu. Yaşlı adamın cesedi otopsi yapılması için Samsun'un Eğitim Araştırma Hastanesinin morguna götürüldü. Otopsi sonucunda adamın yılanın adamın ayağını sokarak öldürdüğü belirlendi. 
Muhtar Fahri Yılmaz, “Halis amca büyük ihtimalle hayvanları otlattığı sırada yılanın üstüne bastı ki yılan sol ayak bileğini ısırmış. Yılanı halis amca grebi ile öldürmüş. Grebide kan izleri vardı. Mahalleli bana haber verdiğinde ben de jandarmaya ve sağlık ekiplerine durumu hemen bildirdim. Olayın olduğu bölgeye gittiğimde onu ölmü bir halde bulduk. Yılan sokması ile kısa zaman içinde zehir kana karışınca yaşamını kaybetmiş" dedi.
Yaşlı adamın cenazesi kılınan cenaze namazı sonrasında Düzören Mahallesi'ndeki bulunan aile kabristanlığında toprağa verildi.

Son Güncelleme: 11.07.2016 12:44
Anahtar Kelimeler:
CanikYılanAyağını Soktu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2016-07-12 10:05:03

Türkiyede zehri 1 maxima seviyesinin üstünde zehirli yılan yoktur.Türkiye de zehri en yüksek maxima da olan engerek yılanlarının bile bir insanı sokması durumunda 24 saate kadar müdahale yapılamasa bile hastanın kurtulma şansı yüksektir.yılan zehirlenmelerinde zehir vücuda iki yolla yayılır.yavaş olan lenf yoluyla kan dolaşım sistemine yayılmasıdır ki bu durum en sık görülenidir ve müdahele için zaman uzundur.fakat az rastlansa da direk zehrin damara denk gelmesi durumunda durum ölümcül olmaktadır.hareket hali, aşırı heyecan zehrin vücuda daha hızlı yayılmasına sebep olur.bu vaka da yılan soktuğu esnada vücuda sarılarak zehrini enjekte etmeye devam eden yılana yapılan yılanı öldürme çabası yılanın vücuda normalin ötesinde bir zehir enjekte etmesine neden olmuş.aşırı heyecan yaş faktörü ve en önemlisi sürekli hareket hali zehrin vücuda daha hızla yayılmasına sebep olmuş ve durum ölümle sonuçlanmıştır.

Allah rahmet eylesin..

Avatar
fatih 2016-07-11 14:37:23

Allah rahmet eylesin. Samsunda zehirli yılan varmış demekki.

Avatar
işin aslı 2018-10-20 11:02:33

adamı yılan sokmamış . ölümü yılan değil. haber içeriği yanlış. bölgemizde de zehirli yılan olma ihtimali çok zayıf.