banner388

Yerli otomobil Samsun'da üretilebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobil üretilmesi çağrısının ardından belli çevreler çalışmaların Samsun'da yapılması için kamuoyu üretecek.

Yerli otomobil Samsun'da üretilebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerli otomobil üretilmesi çağrısının ardından belli çevreler çalışmaların Samsun'da yapılması için kamuoyu üretecek.

30 Mayıs 2017 Salı 14:57
Yerli otomobil Samsun'da üretilebilir

Samsun haber - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) yerli otomobil üretilmesi çağrısında bulunmuştu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebine olumlu yanıt vermesinin ardından yerli otomobil nerede üretileceği merak konusu oldu. 

Hedef Halk Gazetesi'nde Zekeriya Fırat, şehrin dinamiklerine Yerli otomobil Samsun'da üretilebilir mi diye sordu. İşte verilen  yanıtlar;

ÇALIŞMA YAPACAĞIZ

Samsun Ticaret Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Benimde gönlümde geçen Karadeniz'de Samsun'da olmasıdır. 72. Genel kurulda bende oradaydım. Cumhurbaşkanımız sorumluluk yükledi, TOBB başkanımızda sorumluluğu üzerine aldı.Sonrasında Bilim Sanayi Bakanımızla görüşüldü. Görüşmeler devam ediyor. Türk sanayicisi bunu yapacaktır. Alt yapısının olması lazım. Bunun için Samsun'da büyük bir alan lazım. Gönlümüzden geçen Samsun'dan olmasıdır. Olursa Karadeniz'i uçurur. Çalışmalarımız bu yönde olacak. Tabiki bir baskı yapacağız" dedi.

SAMSUN UYGUN

Orta Karadeniz Sanayici İşadamları Federasyonu Başkanı Emin Bahri Uğurlu, "Samsun deniz, demiryolu, hava ve karayolu ulaşım akslarına sahip önemli illerimizden bir tanesidir. Samsun Lojistik Köyü yapılırken yerli otomobilin Samsun'da üretilmesi gerektiğini dile getirmiştik. Bursa, TOFAŞ ile sanayi kenti oldu. Kocaeli'de Ford var. Samsun'da bunu büyük şirketler yapabilir. Samsun konsepte uygun. Yerli otomotiv yan sanayisi ile birlikte birçok sektörü dolaylı yönden etkiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız yerli otomobil ısrarını tekrar gündeme taşıdı. Biz çağrıda bulunuyoruz. Samsun'un herşeyi var. Bu konuda Ticaret Sanayi Odası'nın başı çekmesi lazım. Büyükşehir ve Valilik desteği verir zaten" diye konuştu.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan milli bir sorumluluk olarak gündeme getirdi. Bizde çağrı yapıyoruz.Tabiki bu konuda siyasi irade ortaya koyulmalı ve milletvekillerimiz, belediye başkanları birlikte hareket etmeliyiz. Samsun'un her potansiyele sahip. Kentin idarecileri fabrikanın oluşturulması için büyük bir alanı hazır hale getirmeli. Biz her türlü desteği sağlamaya hazırız " şeklinde ifade etti.

POTANSİYALE SAHİBİZ

Samsun Genç İşadamları Derneği Başkanı Savaş Gömeç ise, "Samsun Genç İşadamları olarak herkesden fazla gayret sarfediriz. Samsun tüketim şehri olmaya başladı. Üretim merkezinin Samsun'da olması önemli. Samsun'un önemli otomotiv yedek parça üreten firmarları var. Firmalarımız ürettikleri ürünleri yurt dışına da ihraç ediyorlar. Ulaşım aksında önemli bir potansiyele sahibiz. Tecrübe ve fiziki potansiyele sahip Samsun bunu başarabilir.  Biz gençler olarak inanıyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat GEZER 2017-05-30 17:29:01

İnşAllah Samsunda yapılır hinterlandı ve ulaşım ağı açısından ayrıca bölge kalkınması için gayet isabetli bir karar olur,bu düşüncenin hayata geçmesini yürekten diliyorum.

Avatar
Sarper arthur 2017-05-30 18:56:50

Samsun herseyiyle guzel buyuk ve karadenizin en buyuk sehri ve bu sehirde buyuk bir fabrika istihtam bence samsunun en az bir samsun kadar daha buyumesi gelismesi demektir en guzel sekilde degerlendirmek gerekir . bir cok genc halen issiz gezmekde buyuk bir fabrika hem onlar icin hemde samsunun ekonomisine daha fazla can veriri isaAllah lafta kalmaz temennimiz olmasi yonunde

Avatar
Omer gungor 2017-05-31 00:08:06

Fevkalade bir gelişme.Umarım olurda Batıya gitmez.Samsuna büyük faydası olur..

Avatar
Onur ak 2017-05-31 00:49:18

Ben samsun ilce carsamba dogdum 2010 kocaeli golcuk ford otomotiv 7 sene calisiyom samsun araba uretmek sasirttim cok sevindim insAllah acik olacak hemen samsun oraya isterim memkeletim samsun ben isitme engeliyim

Avatar
Hüeyin Çakır 2017-05-31 02:15:17

Samsun strtejik bir öneme sahipken fabrikalardan yoksun bir şehirdir. Transferi Rusya başta olmak üzere Karadeniz üzerinden tuna nehrinden Avrupanın merkezine de kolaylıkla ulaşılabilir...

Avatar
Hikmet keskin 2017-05-31 02:53:03

Samsunda olması çok mantıklı sadece bir sanayi ve avm ile ekonomi dönmüyor samsun sanayi merkezi değil turizm merkezi değil gençler ıssız call us gençleri sömürdü burada inşAllah samsunda olur üretim

Avatar
ali koç 2017-05-30 18:35:55

Adınızı tarihe yazdırmak için bir fırsat bu şehrin çocuklarına iş kapısı açıp dualarını alırsınız inşAllah.

Avatar
Kamuran batdal 2017-05-30 22:29:22

Samsunda yapilmasi cok ama cok sacma cunku samsunda uretilirse nekadar yabanci insanlar varsa samsuna gelip samsunun kimyasi bozulabilir oyuzden ben kesinlikle bi samsun carsanbali olarak samsunda uretilmesini istemiyorum biz bag bagce samsunun guzelligidir mesela adana antalya mersin bunlar favori ...kazancli bisi olsa zaten samsunu istemezler oyuzden bende sa.sunda uretilmesini kesinlikle isstteeemmiiyyoooruuummm

Misafir Avatar
mert 2017-05-31 15:29:05 @Kamuran batdal

saçmalama.

Beğenmedim! (0)