banner388

Yerli otomobil fabrikası Tekkeköy’e yapılsın

Tüm Belediye Ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Suat Yıldız, yerli otomobil fabrikasının Samsun’a yapılması için siyasilere ve bürokratlara seslendi.

Yerli otomobil fabrikası Tekkeköy’e yapılsın

Tüm Belediye Ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Suat Yıldız, yerli otomobil fabrikasının Samsun’a yapılması için siyasilere ve bürokratlara seslendi.

13 Aralık 2017 Çarşamba 15:51
Yerli otomobil fabrikası Tekkeköy’e yapılsın

Samsun haber - Tüm Belediye Ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Suat Yıldız, hükümetin açıkladığı yerli ve milli otomobilin yapılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.


“TERSANE ALANI ÖNEMLİ BİR ÖNERİ”


Başkan Yıldız yaptığı açıklamada  “Hükümetin gündeme aldığı 2019 yılında yerli otomobil üretimi için, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın uygun bir yer arama çalışmaları içinde olduğunu bilmekteyiz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından öne sürülen Tekkeköy ilçemizde bulunan tersane alanının bu yatırım için kıymetli ve önemli bir öneri olduğunu bizler kabul ettiğimiz gibi, Samsun’daki sivil toplum, demokratik kitle örgütleri ve sanayicilerimiz için de kıymet arz edeceğini düşünmekteyiz” dedi.


“50 BİN KİŞİ EKMEK YER”


Yerli otomobil fabrikasının Samsun’a yapılmasının istihdam açısından katkı sağlayacağını belirten Başkan Yıldız, “2002 yılında gündeme gelen Samsun Tekkeköy ilçesindeki tersane alanının deniz, demiryolu, karayolu bağlantıları tamamlanmış olup, yatırıma hazır hale getirilmiş olmasına rağmen, tersane yatırımı bir türlü gerçekleşememiştir. Belki de nasip yerli otomobil üretiminedir. Bütün alt yapısıyla yatırıma hazır hale getirilen bu arazinin, bizler de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın önerdiği gibi yerli otomobil üretimi için kullanılmasının gerek bölgemize, gerek ilimize istihdam açısından katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Hükümet nezdinde Samsun’daki Belediye Başkanlarının, Siyasilerin, şehrimizi yöneten Sayın Valimiz başta olmak üzere bütün bürokratların ve sanayicilerimizin birleşerek, bu yatırımın Samsun’a çekilmesi noktasında siyasi kimliklerini de bir kenara bırakarak çalışmalar yapması arzusundayız. Böyle bir yatırımın yaklaşık 20,000 bin kişilik bir istihdama ve yan sanayilerle birlikte 50,000 bin kişinin ekmek yiyeceği önemli bir yatırım olduğunu düşünmekteyiz. Böyle büyük bir yatırımın Samsun’da gerçekleşmesi, ilimize sağlayacağı katma değerle bugün adli olaylar noktasında ülke genelinde üçüncü sırada bulunan ilimizin, ekonomisinin yükselmesiyle birlikte sosyolojik, ekonomik ve kültürel anlamda da arzu ettiğimiz noktaya geleceğine inancımız tamdır” diye konuştu.


“SAMSUN İÇİN EL ELE”


Bu noktada bizler de sendika olarak, Samsun’da kamuoyu oluşturmak noktasında elimizden gelen “katkıyı koyacağımızın bilinmesini isteriz” diyen Başkan Yıldız Samsun’un bütün milletvekilleriyle ve yerel yöneticileri ile Samsun için el ele verip, bu yatırımın gerçekleşmesi noktasında katkı sunmalarını talep etmekteyiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 14.12.2017 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.