banner388

Yeni üniversitenin logosu belli oldu

Samsun'da yeni kurulan Samsun Üniversitesinin logosu belli oldu. 

Yeni üniversitenin logosu belli oldu

Samsun'da yeni kurulan Samsun Üniversitesinin logosu belli oldu. 

28 Ekim 2018 Pazar 15:27
Yeni üniversitenin logosu belli oldu

Samsun Haber-Samsun Üniversitesinin logosu belli oldu. Logoda divit ucu, deniz, kitap yaprakları ve Bandırma Vapuru figürü kullanıldı.

Samsun Üniversitesinin logosu bir çok anlamı bir arada barındırıyor. andırma vapurunun deniz ile birleşmesi ve eğitim vurgulamak için divit ucunun kullanılması, Samsun’un önemli simgelerinden biri olan denizin aynı zamanda kitaba benzetilmesi ile logoya ahenk kazandırılmaya çalışıldı. 

Hazırlanan logo hakkında konuşan Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin, “Dikkat edilirse logonun tasarımında Samsun’la özdeşleşmiş değerler kullanılmıştır. Logoda eğitimi önemsediğimizi gösteren bir sembol olarak divit ucu ile Bandırma Vapuru harmanlanmış, kitap görselinin deniz ve dalga halinde algılanması sağlanmıştır. Renklerin kırmızı ve beyaz seçilmesi ile de Türk Bayrağından esinlenerek Samsun renklerine vurgu yapılmak istenmiştir. Şehrimizin tüm dinamiklerini logomuza yansıtarak kurumsallığımızı geliştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRK BAYRAĞININ RENKLERİNDEN ESİNLENDİ

Samsun Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın şu ifadelere yer verdi:

“Nitelikli bir toplum için nitelikli bir eğitim vermeyi hedefleyen üniversite olarak kurumsallığımıza çok önem veriyoruz. Bu yüzden logonun tasarımında birçok seçenekten şehrimize, üniversitemizin misyonuna ve vizyonuna en uygun olanı tercih etmek için çok ayrıntılı bir çalışma yaptık. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana pek çok tasarımı inceledik. Yaptığımız çalışma sonrası şuan ilan ettiğimiz logoya karar verdik. Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çalışma yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Bizi bu zorlu yolda yalnız bırakmadıkları için şükranlarımı iletiyorum.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fettah İnci 2018-10-28 16:34:22

İnşlh buraya Fetöcüler ve Fuat Cılar dolmaz ..

Avatar
Ahmet şen 2018-10-28 17:10:22

Şimdi ben bu üniversiteden hiçbir şey anlamadım. Resmi web sitesi bile yok.

Avatar
Fatih bektaş 2018-10-28 22:13:51

Üniversite eski canik başarı üniversitesidir. Vakıf üniversitesi olan başarı fetöcülerindi. Devlet el koydu ve kendi bünyesine dahil etti. Ordan ayrılan öğrencileri mağfur olmaması için 19 mayısa taşıdı. Şimdi samsunda ki 2. Devlet üniversitesi oldu. Lakin samsunun tarıma dahalı bir şehir olması geçim ve iş sıkıntısına nedensir. Bunun için 3. Bi üniversite şarttır ve kapasitesi en az 50 bin olmalıdır. Yer kpnusunda ankara yolu üzerinde çok müsait yerler de mevcuttur

Avatar
baykuş 2018-10-30 00:47:40

Arkaya güneş güneşe martılar da yapılsaymış.pardon sülün kuşu daha iyi olur .Samsunu temsil ediyor nasil olsa.2018 in sagindaki solundaki geometrik parcalar neyi anlatiyor.KISACASI BERBAT VE ÇOK SIRADAN