banner388

Yayalara trafik ışıkları uygulaması

Samsun’da polis ve zabıta ekipleri tarafından, yayalar üzerinde trafik ışıkları uygulaması yapıldı.

Yayalara trafik ışıkları uygulaması

Samsun’da polis ve zabıta ekipleri tarafından, yayalar üzerinde trafik ışıkları uygulaması yapıldı.

10 Ekim 2022 Pazartesi 14:30

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından görevlendirilen zabıta ekipleri, Cumhuriyet Meydanı dış kavşakta yayalar üzerinde trafik ışıkları uygulaması gerçekleştirdi. Akıllı trafik sistemleri çerçevesinde değişen kavşaklar ve ışıklar nedeniyle vatandaşları bilgilendiren ekipler, trafik kurallarına uyan yayalara düdük, trafik dedektifi kimlik kartı gibi çeşitli hediyeler verdi.

Uygulamadan memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, “Trafik ışıklarına hem yayalar hem de şoförler uymalı. Bugün yapılan uygulamayı çok yerinde buluyoruz. Bazen yaya geçitlerinde çok uzun bekliyoruz. Önceliğin yayalarda olduğunu herkese hatırlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekipler, trafik kurallarına uymayıp kırmızı ışıkta geçen yayalara ise uyarıda bulunup, bilgilendirici broşür verdi. Kurallara uymayan yayalar, bundan sonra daha dikkatli olacaklarının sözünü verdi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun HaberTrafik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selçuk 2022-10-11 07:31:47

Kırmızı ışıkta geçen yayalara trafiği tehlikeye sokma suçu gerekçesi ile para cezası kesilsin 2, kez yapanlar tutuklansın 3, kez yapanında evine trafik lambası dikilsin

Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2022-10-11 12:14:30

yayalar için ışıklarda geri sayım sayacı olsa fena olmaz en azından karşıya geçebilmek için ne kadar süre kaldığını görür ona göre yola inerler yada adımlarını hızlandırırlar, sürücüler de sağa dönüşte kendilerine yanan fasılalı kırmızı ışığın anlamını bilip uysalar iyi olur bir gün birinin canı fena yanar

Avatar
Rıza ezber 2022-10-11 14:31:47

Yaya geçidi akıllı oldu ama, kaldırımda yürümek aptallık oldu.arabasini kaldırımda tutan,kaldırımi işgal eden esnaf akıllı mi acaba.güya geleceğin şehri inşa edildi samsun.

Avatar
kamil 2022-10-10 14:52:24

2 yaya geçidini 1 e düşür 200 kişi yi ordan karşıya geçmeye zorla on saniye yaya lara yeşil ışık yansın 3 dakka beklesinler muthiş çözüm oldu yeter ki arabalar durmasın akıllı sistem ya ;)

Avatar
Tuğrul 2022-10-10 17:56:52

Kardeşim kavşaklarda hem araçlara hem yayalara yeşil yanıyor millet sürekli tartışıyor. Bu akıllı kavşak sinyallerini hangi gerizekalı ayarlamış çok merak ediyorum.

Avatar
Cabbar 2022-10-14 22:05:34

4 lü yol ayrımı ve döner kavşaklarda yaya geçidi lamba işi boş yol hem düz hem sağa gidişli yol yayanın oluyor dursan arkandaki araç yayayada yeşil yandığını umursamıyor basıyor kornaya çünkü iki lambada yeşilde ve bulvar yolunda hiçbir yaya geçinde lamba yok yol yayanın mantığı var ne şoför bekliyor ne yaya ikiside yol benim demekte