banner388

Yayalar dikkat! EGM uyardı...

Türkiye genelinde uygulanan 'trafikte öncelik yayaların' uygulaması pek çok sorunu beraberinde getirdi. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan video ile yayalar uyarıldı.

Yayalar dikkat! EGM uyardı...

Türkiye genelinde uygulanan 'trafikte öncelik yayaların' uygulaması pek çok sorunu beraberinde getirdi. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan video ile yayalar uyarıldı.

20 Mart 2019 Çarşamba 12:39

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, yayınladığı video ile yayaları trafikte geçiş üstünlüğü konusunda uyardı. Son dönemde Türkiye genelinde uygulanan 'trafikte öncelik yayaların' uygulaması pek çok sorunu beraberinde getirdi.

YAYA GEÇİDİNDE TRAFİK IŞIKLARINA DİKKAT

Yayalara yönelik yapılan uyarıda karşıya geçerken mutlaka trafik ışıklarına uyulması gerektiği belirtildi. Önceliği kendinde gören yayaların trafik ışıklarının olduğu yaya geçitlerinde kendilerine kırmızı yanmasına rağmen trafiği kontrol etmeden karşıya geçmeye çalışmasının sürücüleri zor durumda bırakacağı, ölümlü trafik kazalarının yaşanacağı unutulmamalı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 6255 2019-03-20 13:29:38

Uygulama güzel ve geç kalınmış bir uygulama.
Ancak, eğitimini tamamlamayan toplumlar için biraz fazla.
Öncelik yayalara diye ışık olmayan bölgelerde bile insanlar araçların önüne
atlıyor (Dokunmazlık Zırhına Bürünmüş Gibi) kavşaklarda sistem oturana kadar trafik polisleri görev yapmalı bence..

Avatar
YANKI 2019-03-20 13:52:10

BULVAR AVM OTOPARKINA GİREBİLMEK İÇİN BİR ÇOK ÇABA HARCANIYOR.ALLAH AŞKINA IŞIKLARLA UĞRAŞIYORDUK ŞİMDİ BİRDE VATANDAŞLAR ÇIKTI.KAVŞAĞI PARK YÖNÜNE GEÇİLDİĞİNDE KARŞINA DİREK KIRMIZI IŞIK ÇIKIYOR BULVAR YÖNÜNDEN GELEN ARAÇLARLA BİRLİKTE KAVŞAK KİTLENİYOR. ATAKUMA GELECEK OLURSAKTA TÜRKİŞ ÇOBANLI ATAKENT TRANVAY DURAKLARI BİZE ZULÜM OLUYOR....

Avatar
Selma 2019-03-20 14:01:27

Evet trafik konusunda insanlarımız çok duyarsız bunu yayalar için söylüyorum trafik lambasında kendisine kırmızı olduğu halde öncelik bende diye bu sonradan gelen yasa ile kendini tehlikeye atıyor Halbuki yaya geçitlerinde trafik lambası bulunmayan yerlerde geçerlidir ama bizim insanlarımız bunu başka şekilde algılıyorlar hükümetten ve bu yasayı getiren kişiden tekrar düzgün insanların anlayacağı şekilde açıklama yapmaları gerekiyor

Avatar
Pınar Türkeli 2019-03-20 16:29:58

Kural çok basit ışıklı geçitlerde geçişier ışığa göre yapılır ışık bulunmayan yaya geçitlerinde ise öncelik yayanındır.

Avatar
SAMSUNLU 2019-03-20 16:53:26

Bu bilgilendirme en başından beri heryere öncelik yayaların diye yazarken başkna herhangi bir trafik ışığı veya levhası olmayan yerlerde diye eklencekti. Şimdi herkes nasıl olsa öncelik benim diye bakmadan atliyolar.

Avatar
Konez 2019-03-20 16:18:47

Yani sonunda birazda yayalara yonelin

Avatar
Hakan 2019-03-20 18:54:08

2 hafta önce Atakumda sahil yolunda yayaya yol verdik zincirleme kaza oldu yaya kaçtı sonra sen kimse yokken durdun dediler başlatmayın yayanıza...

Avatar
muratergüm 2019-03-20 21:28:14

evet öncelikle yayaların ışıklara uymaları gerekiyor. birde heryerde yaya geçiti var. yayA geçitlerinde duran araçlar arkadan gelen araçlar için hiçbir uyarıda bulunmadan ani olarak durmaları arkadan gelen araçlar için tehlike arz etmektedir. dörtlüleri yakarak bu duruma engel olunabilir