banner388

Yaşlı ve engellilere yeni Koronavirüs tedbirleri

Koronavirüs önlemleri kapsamında, yaşlı ve engelliler için yeni tedbir kararları alındı. Detaylar haberimizde...

Yaşlı ve engellilere yeni Koronavirüs tedbirleri

Koronavirüs önlemleri kapsamında, yaşlı ve engelliler için yeni tedbir kararları alındı. Detaylar haberimizde...

26 Nisan 2020 Pazar 17:00
Yaşlı ve engellilere yeni Koronavirüs tedbirleri

Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlarda kalan yaşlı ve engellilerin Covid-19’dan korunması için yeni tedbir kararları alındı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne bağlı kuruluşlar için yeni Covid-19 tedbirleri alındığını açıkladı.

Bakan Selçuk tarafından alınan tedbir kararlarına ilişkin, “Huzurevlerinde kalan büyüklerimizin ve personelimizin sağlığını korumak için kuruluşlarımızda alınması gereken önlemler ve prosedürler hakkında ikinci rehberi hazırladık. Böylece aldığımız tedbirleri bu rehberde topladık” açıklaması yapıldı.

İşte o tedbirler:

TEST UYGULANACAK 

14 günlük vardiya sistemi kapsamında dışarıdan gelen her personele COVID-19 testi yapılacak. Çalışanlar, “COVID-19 riski yoktur” ibaresinin bulunduğu bir belge ile kuruluşa giriş yapmak ve “Tekrar Kullanılamaz” anlamına gelen “NR” işareti bulunan maskeler kullanacaklar.

PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENECEKLER

Kurumlar için hazırlanan yemek listelerine daha dikkat edilecek. Diyabet hastası olan yaşlılar başta olmak üzere, yemek listeleri düzenlenirken protein ve C vitamini ağırlıklı hazırlanacak. Ekmekler kapalı paketler ile tedarik edilecek, dışarıdan yemek meyve siparişi verilmeyecek

KARGOLAR DEZENFEKTE EDİLECEK

Sağlığın riske atılmaması için mecburi kargolar ise asgariye indirilecek ve güvenlikte dezenfekte edilerek kuruluşa alınacak.

Kuruluşlardaki yaşlı ve engelli bireyler aileleriyle sık sık görüntülü konuşturulacak.

14 GÜN KARANTİNA SÜRECİ

Herhangi bir nedenle hastaneye yatan yaşlı/engelli, taburcu edilmesinden sonra 14 gün boyunca karantinaya alınacak.

Yaşlı ve engelliler tek kişilik odalarda kalacak. Kuruluşlardaki odalar yatak başı mesafesi 2 metre olacak şekilde yeniden düzenlendi.

Belirli saatlerde yaşlıların ateş, nabız, öksürük şikayeti ve solunum sayısı takipleri yapılmaya devam edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.