banner388
banner390
banner410
banner408

Yasa değişiklikleri sonrası çıkan yangın! Doğa olayı mı? Sabotaj mı?

Usta Gazeteciler Mehmet Yazıcı ile Ünal Yavuz'un sunduğu Er Meydanı programının son bölümünde Kuş Cenneti'nde çıkan yangının detayları konuşuldu. 

banner269

Yasa değişiklikleri sonrası çıkan yangın! Doğa olayı mı? Sabotaj mı?

Usta Gazeteciler Mehmet Yazıcı ile Ünal Yavuz'un sunduğu Er Meydanı programının son bölümünde Kuş Cenneti'nde çıkan yangının detayları konuşuldu. 

19 Eylül 2020 Cumartesi 11:32
Yasa değişiklikleri sonrası çıkan yangın! Doğa olayı mı? Sabotaj mı?

Avukat Melike Taslak Özman, katıldığı Er Meydanı programında Kuş Cenneti hakkında alınan kararlar ve kararlar sonrası çıkan yangını değerlendirdi.

Avulat Melike Taslak Özman, Kızılırmak Deltası'nda gelişen olaylara ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'deki çevre mücadelenin geçmişinin incelediğimiz zaman bu tür bölgelerde yapılan yasal düzenlemeler sonrası yada böyle doğa olayları 'eğer doğalsa' sonrası bu tür bölgelerin yapılaşmaya açıldığını tecrübe ettik. İster istemez aklımıza kötü ihtimaller geliyor. 

BU BÖLGE YAPILAŞMAYA AÇILACAK MI? 

Ben Samsunlu ve doğayı seven biri olarak il içerisindeki doğal güzellikler mümkün mertebe doğayı koruma bakış açısıyla ziyaret etmeyi seviyorum. Kızılırmak Deltası Türkiye üzerinde değil dünya üzerinde çok önemli bir yer. Türkiye'nin taraf olduğu Ramsar Anlaşması kapsamında koruma altına alınmış bir yer. Ramsar Alanı ilan edilen bölge 1-2-3 diye sit alanına ayrılmıştı. Ben nisan ayında sosyal medyada orada turistik bir yerleşim yeri olduğunun reklamını gördüm. Çok şaşırdım burada böyle bir yerleşimin olması mümkün değil. Çeşitli yerlerle yazışmalarda bulunduk. Yapılan yazışmalarda burayla ilgili bir takım yasal düzenlemeler yapılmış. Bölge artık SİT alanı olarak tabir edilmiyor."

Tüm detaylar aşağıdaki videoda...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATSIZ 2020-09-19 11:42:19

Yüzlerce yıldır yangın çıkmamış olan, sigara yakmaya kalkışsan rüzgârdan sigara bile yakılamayan, nemli ve ıslak bir ortamda birkaç farklı alanda aynı anda yangın çıkıveriyor. %100 bir iş var bu işte. Kokusu çıkar yakında.

Avatar
Agac 2020-09-19 14:25:16

Hemen derhal cok acele hemen bu hafta yeniden agaclandirilsin kimin ne art niyeti varsa su icsin

Avatar
Cüneyt 2020-09-19 20:02:04

Yıllardır Samsun' un batı sahilleri rant kapısı zaten; ama iş bir tanecik delta da vukuu bulunca çok pis kokular alınabiliyor.Bu işin altından ne ve kimler çıkacak hep birlikte görüp mücadelemizi veeceğiz.

Avatar
Cüneyt 2020-09-19 20:04:00

Yanınıza kalmaz.

Avatar
atakum 2020-09-19 21:16:18

1 yıl sonra villa lar başlar yapılmaya araplara satılır bu mesajı unutmayın kuş cennetini gezmeye çok arap geliyordu kesin talip olanlar var erdoğan beye para gerek tanrı gözünü doyursun.

Avatar
Veli 2020-09-20 10:10:36

Memleketi sata sata bitirdiler. Kim bilir hangi yahudi arap almıştır orayı. Arti bovalar yaylalar bile satılıyor. Bizi yol köprü ile kandırıyorlar o yollar-köprüler bile başkalarının ah memleket ah bitti sata sata. Bayrağımızın dalgalanması bağımsızlık demek degil

Avatar
Engizli 2020-09-19 11:44:27

Dün akşam izledim ve Hüseyin bey doğru söyledi, Osman Topaloğlu da aynısını soyledi. 77 nolu parsel 60 yıldır mahkemelik olan ve vatandaşın olan bir yer reklam için senaryo yazanlara itibar etmeyin.

Avatar
Turgut karanfil 2020-09-19 13:03:26

değişim bu kafaları artık .izinleriniz daha bitmedi mi.artik beyinler mesaiye dönsün.hep aynı zihniyet.bir yer yikiliyorsa veye yaniyorsa oradi